Polestar 6 a fost confirmat pentru 2026

Autor: Ionuț Vîlciu 20 aug. 2022 Știri auto

Polestar a confirmat faptul că conceptul O₂ va fi baza viitorului Polestar 6. Modelul va intra în producție în 2026.

Compania suedeză de mașini electrice de performanță confirmă planurile de a pune în producție conceptul de roadster electric. Ne așteptăm ca decapotabila să fie lansată în 2026, sub numele de Polestar 6. Clienții interesați pot rezerva online un loc, începând cu 16 august 2022.

Dezvăluit la Los Angeles, în martie, sub numele de Polestar O₂, conceptul de roadster electric se bazează pe linia de design, tehnologia și durabilitate impuse de Polestar Precept și prezintă viziunea mărcii pentru viitoarele mașini sport.

„Cu răspunsul copleșitor al consumatorilor și al presei, am luat decizia de a pune în producție acest roadster uimitor și sunt atât de încântat să îl transform în realitate”, spune Thomas Ingenlath, CEO Polestar. „Polestar 6 este o combinație perfectă de performanță electrică puternică și fiorul aerului pe care îl simți când mergi cu plafonul jos.”

Polestar 6 – Decapotabila electrică cu peste 800 de cai putere

Decapotabila cu plafon de tip hard-top va fi construită pe platforma de aluminiu specială Polestar. Dezvoltată intern, va avea arhitectura electrică de înaltă performanță, de 800 de volți, deja confirmată pentru Polestar 5.

Aceasta include o putere de până la 884 CP și 900 Nm. Puterea va veni un grup motopropulsor cu două motoare. Țelul producătorului este ca mașina să atingă 100 km/h în doar 3,2 secunde și o viteză maximă de 250 km/h.

Pentru a sărbători lansarea, a fost planificată producția a 500 de unități numerotate ale unei versiuni speciale „LA Concept”, numită „Polestar 6 LA Concept edition”. Acestea vor aveau o culoare unică, o nuanță de albastru numită „Sky”. Interiorul va fi din piele deschisă la culoare.  Roțile mașinii vor avea 21 de inch și vor fi împrumutate de pe conceptul original Polestar O₂.

Mai multe detalii tehnice și confirmări ale specificațiilor vor fi lansate pe măsură ce mașina de serie devine realitate. Lansarea lui Polestar 6 este așteptată în 2026.

Sursa: Polestar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide