VIDEO: În China s-a lansat un serviciu de schimbare a bateriilor pentru „electrice”. Acesta ar putea ajunge și în Europa

Autor: Mihai Morcovescu 20 ian. 2022 Știri auto

Compania chineză Contemporary Amperex Technology Co Ltd (CATL) a lansat un serviciu de schimbare abateriilor pentru mașinile electrice. Denumit EVOGO, serviciul va permite șoferilor să schimbe acumulatorii într-un minut.

Producătorul asiatic va instala stații de schimb în zece orașe din China. Utilizatorii vor putea accesa acest serviciu prin intermediul unei aplicații.

Până în 2025, și europenii vor beneficia de stații de schimbare a bateriilor

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Automobilul multifuncțional Bestune NAT al constructorului chinez FAW Group va fi primul compatibil cu acest serviciu, a declarat Chen Weifeng, directorul general al subsidiarei CATL. Pe viitor, în program vor fi incluse și alte modele.

Oficialul CATL spune că EVOGO își propune să abordeze provocarea anxietății de gamă, inconvenientul reîncărcării și costurile ridicate de achiziție și de conducere.

Lansarea EVOGO vine într-un moment în care pe piața chineză de vehicule electrice este o concurență acerbă pentru reducerea costurilor. Se știe că piața din China este cea mai mare din lume.

CATL este al doilea mare jucător de pe piața chineză de „electrice” care a construit stații de schimbare a acumulatorilor, Producătorul de automobile cu zero emisii NIO deține în acest moment peste 700 de astfel de  stații. Clienții de mașini NIO pot schimba bateria în trei minute.

Până la sfârșitul anului 2025, NIO intenționează să instaleze peste 4.000 de stații în întreaga lume, inclusiv în Europa. Primul astfel de service a fost inaugurat în Norvegia. La rândul lor, cei de la Geely plănuiesc să construiască 5.000 de stații de schimbare a bateriilor în toată lumea în următorii trei ani.

Anterior, americanii de la Tesla testaseră această tehnologie, dar în cele din urmă a renunțat la proiect. În schimb, a oferit clienților săi rețeaua de stații de încărcare rapidă.

Soluția tehnologică de schimbare rapidă a bateriilor vine în sprijinul clienților care aleg să cumpere mașina fără baterie. Pentru a o putea folosi ei o închiriază contra unei taxe lunare.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide