Noul SUV Lexus LBX tocmai a fost anunțat în Europa. Acesta se va lansa pe 5 iunie – VIDEO

Autor: Robert Pindic 22 mai 2023 Știri auto

Lexus ne-a stârnit curiozitatea prin dezvăluirea unor materiale cât și a unei date de lansare pentru următorul său SUV. Publicul va putea vedea noul Lexus LBX pe 5 iunie.

Deși nu ne-au oferit prea multe imagini, cei de la Lexus ne-au prezentat îndeajuns de multe informații încât să ne putem facem o idee despre următoarea lor mașină. Este vorba de un SUV de mici dimensiuni, cu o parte din față mai robustă, o capotă scurtă și faruri LED cu un aspect agresiv, unite de o bandă cromată. Însă, nu mai vedem acea grilă caracteristică producătorului japonez, aceasta asemănându-se acum cu un fagure de miere.

În ceea ce privește spatele mașinii, putem observa o temă similară cu cea a farurilor – stopurile LED au o estetică agresivă, întinzându-se dintr-o parte în alta a mașinii. Acest lucru conferă, mai mult sau mai puțin, aspectul unor ochelari de soare. Mai mult, Lexus chiar pare să sublinieze acest aspect prin videoclipul teaser, în care ne sunt prezentate luminile stopurilor prin reflexia ochelarilor de soare ai actriței.

Lexus LBX, lansarea așteptată încă din 2020

Se presupune că noul crossover al firmei japoneze va împărți aceeași platforma de producție cu Toyota Yaris Cross, care este deja disponibilă în Europa, Australia și Japonia. În cazul în care informația este adevărată, atunci Lexus LBX ar avea aproximativ aceleași dimensiuni ca Toyota menționată anterior (4,180 mm lungime, 1,765 mm lățime și 1,560 mm înălțime). Mai mult, micul SUV deja lansat este hibrid și dispune de un motor de 1.5 litri VVT-i cu 3 cilindri, alături de două sau trei motoare electrice, care conferă tracțiune pe față, respectiv tracțiune integrală și dezvoltă 114 CP și 120 Nm. Astfel, șansele sunt ridicate să vedem specificații similare pe noul SUV japonez.

Un astfel de model SUV din partea Lexus era subiectul multor bănuieli încă din anul 2020, odată ce a fost lansată Toyota Yaris Cross. La început denumirea mașinii nu era clară, însă după câteva luni Lexus a înregistrat numele LBX, lucru care a dublat curiozitatea pasionaților auto. Această denumire se aseamănă cu celelalte modele ale constructorului japonez, precum GX, RX, NX sau UX, iar litera B sugerează încadrarea sa în segmentul de mașini subcompacte, subliniază CarScoops.

Mașina a fost anunțată pentru Europa, iar data de lansare oferită de Lexus este 5 iunie 2023.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide