Noul SUV Maserati Grecale își va face debutul oficial pe 22 martie

Autor: Mihai Morcovescu 19 feb. 2022 Știri auto

Producătorul italian de automobile Maserati a anunțat în mod oficial că noul lor model Grecale va fi dezvăluit în ziua de 22 martie. Cu această ocazie a fost dat publicității un set de fotografii în care viitorul SUV apare camuflat în timp ce rulează pe străzile din Modena.

Noul Maserati Grecale va primi o versiune mild-hybrid

Spre sfârșitul lunii martie, constructorul italian va introduce în gamă un nou model. Este vorba despre Grecale, care va deveni în momentul lansării cel de-al doilea SUV, după actualul Levante.

Inițial, noul Maserati Grecale ar fi trebuit să fie lansat pe 16 noiembrie anul trecut. Din cauza crizei semiconductorilor și a crizei mondiale sanitare, debutul SUV-ului compact a fost amânată pentru primăvara anului curent. Mai exact, dacă nu vor mai apărea lucruri neprevăzute, evenimentul a fost fixat pentru data de 22 martie.

Până atunci, cei de la Maserati au publicat o serie de imagini în care apare un prototip pre-serie Grecale în variantă camuflată. Spre deosebire de fotografiile surprinse în timpul testelor din Laponia, cele de față ne înfățișează un nou camuflaj.

Acesta lasă să se vadă mai multe detalii estetice. De asemenea, în camuflaj sunt vizibile mai multe mesaje. Unul dintre acestea este cât se poate de sugestiv: „Salut! Eu sunt Maserati Grecale. Nu vă pot spune mai multe”.

Viitorul rival al modelelor Porsche Macan și BMW X4, este dezvoltat pe platforma Giorgio, utilizată și de crossover-ul Alfa Romeo Stelvio. Asta înseamnă că viitorul SUV Maserati va primi un motor V6 biturbo de 510 CP, preluat de la versiunea de performanță Stelvio Quadrifoglio.

Din ofertă va mai face parte și un propulsor de 2,0 litri cu patru cilindri, care va fi disponibil în două variante de putere: 200 și 280 CP. Cel mai probabil, acest motor va sta la baza unui sistem mild-hybrid. De asemenea, italienii vor introduce ulterior și o versiune 100% electrică.

Noul Maserati Grecale va fi produs la uzina FCA din orașul Cassino (Italia).

Sursa: Maserati

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide