Noul Volkswagen Golf facelift este disponibil în România. Prețurile pornesc de la 23.370 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 22 mai 2024 Știri auto

Noul Volkswagen Golf facelift poate fi comandat acum și în România. Prețurile pentru actualizarea compactei pornesc de la 23.370 de euro.

La începutul acestui an, Volkswagen a prezentat actualizarea pentru modelul compact Golf. Acum, mașina poate fi comandată și pe piața din România. Odată cu această actualizare, compacta germană primește faruri redesenate, în timp ce modelele echipate cu farurile Matrix LED vor primi și un logo frontal iluminat. În partea din spate avem noi blocuri optice, a căror semnătură luminoasă poate fi modificată prin intermediul sistemului de infotainment.

Modificările estetice exterioare nu se opresc aici, deoarece mașina a primit noi bare de protecție față/spate, noi modele de jante, 4 nuanțe noi pentru caroserie, iar pe versiunile superioare de echipare este disponibil și un plafon negru, contrastant.

La interior, cele mai importate schimbări sunt reprezentat de noile ecrane pe care Golf le oferă. În standard, Volkswagen Golf 8.5 primește un ecran central mai mare, de 10.4 inch pe versiunile de bază, în timp ce vârful de gamă este reprezentat de un ecran cu diagonala de 12.9 inch. De asemenea, Volkswagen a anunțat și faptul că Golf 8 facelift este prima mașină din gama sa ce primește ChatGPT integrat în sistemul de infotainment.

Ce motorizări sunt disponibile pe Volkswagen Golf facelift 2024?

În România, Volkswagen este disponibil momentan în doar patru niveluri de echipare: Life, Advanced, Style și R Line. Pe lista de motorizări regăsim doar trei motoare deocamdată. Motorizarea de bază este reprezentată de unitatea de 1,5 litri, pe benzină, care produce 115 CP sau 150 CP, fiind conectat la o transmisie manuală cu 6 rapoarte.

Urmează motorizarea 1,5 TSI mild-hybrid, disponibilă tot în format cu 115 sau 150 CP, fiind ajutată de un motor electric montat în carcasa transmisiei automate cu 7 trepte. În cele din urmă, doritorii de diesel vor avea la dispoziție motorul de 2,0 litri cu 115 sau 150 CP. Versiunea mai slabă este conectată la transmisia manuală cu 6 trepte, în timp ce motorizarea diesel de 150 CP folosește transmisia DSG cu 7 trepte. Ulterior, gama de motorizări va fi extinsă cu două variante plug-in hybrid.

La noi în țară, cel mai ieftin Volkswagen Golf pornește de la 23.368 de euro, cu TVA inclus. Atât costă versiunea de bază Life, echipată cu motorul de 1,5 litri, 115 CP și transmisia manuală cu 6 trepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide