Noul Volkswagen Passat poate fi comandat în România. Cât costă cea mai iubită maşină de familie

Autor: Marius Vișan 19 aug. 2019 Știri auto

Românii pot comanda noul Passat la toţi distribuitorii mărcii Volkswagen din ţară. Maşina va fi lansată oficial în Germania, în luna septembrie cu versiuni berlină şi break. Liniile de echipare vor fi cele clasice, respectiv Trendline, Comfortline şi Highline. Pentru caroseria tip Variant (break) va exista şi echiparea Alltrack. Caroseria Limousine (berlină) beneficiază şi de o variantă GTE.

Preţul de pornire este de 19.327 euro + TVA pentru echiparea standard cu motor de 1,5 litri şi putere de 150 CP.

Volkswagen a pregătit pentru lansare 2.000 de exemplare într-o ediţie specială, Passat R-Line Edition, cu motoare puternice (176 kW (231 de CP) TDI sau 200 kW (271 de CP) TSI), tracţiune integrală (4MOTION) şi noul sistem de asistenţă Travel Assist.

Noul Passat permite condusul parţial automatizat la viteze de până la 210 km/h datorită celei mai avansate versiuni a sistemului IQ.DRIVE.

Sistem de infotainment Modular Infotainment Matrix  (MIB3) îşi face debutul la bordul Passat. Dacă se doreşte, noul Passat poate fi în permanenţă on-line – noile sisteme MIB3 dispun de o unitate on-line de conectivitate (OCU) integrată şi de un eSIM ca dotare standard.

App Connect va integra în premieră, în mod wireless, aplicaţiile de pe iPhone cu Apple CarPlay™. Noul Passat oferă, de asemenea, servicii de navigare îmbunătăţite, cu informaţii în timp real, streaming pentru muzică (Apple Music, TIDAL), radio prin internet şi comenzi vocale în limbaj natural (servicii oferite online).

Utilizarea telefonului pe post de cheie

Pentru prima dată, smartphone-urile (modelele Samsung compatibile) vor putea fi utilizate pe post de chei pentru descuierea şi pornirea noului Passat. Accesul în maşină se va putea face, astfel, prin intermediul unei chei digitale, dacă posesorii îşi vor dori acest lucru.

Distanţele parcurse la volanul acestui model au fost net îmbunătăţite. Varianta Passat GTE oferă o autonomie pentru condus electric de până la 55 km, conform WLTP. Combinaţia dintre motorul electric şi cel turbo (160 kW / 218 CP) fac din noul Passat GTE maşina ideală pentru călătorii lungi, sigure şi confortabile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide