Noul Volkswagen Tayron apare într-un nou set de imagini. Va fi înlocuitorul lui Tiguan Allspace

Autor: Ionuț Vîlciu 24 ian. 2024 Știri auto

Volkswagen Tayron a fost dezvăluit grație unor imagini publicate de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China. Viitorul SUV al producătorului german va înlocui vechiul Tiguan Allspace.

Noul SUV de la Volkswagen este, în principiu, un Tiguan de ultimă generație ce a fost alungit. Acest lucru se poate vedea în designul mașinii, deoarece preia multe elemente de la noua generație a SUV-ului de clasă compactă, ce a fost prezentat anul trecut.

Așa cum spuneam, noua generație a lui Tiguan a fost prezentată deja pe piața Europeană și poate fi comandată și în România. Diferența principală între noul Tiguan și viitorul Tayron este faptul că acesta din urmă va oferi până la 7 locuri. În plus, se pare că va fi disponibil și sub forma unui SUV coupe, cu 5 locuri.

Volkswagen nu a oferit imagini oficiale cu mașina, dar mulțumită Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației din China, avem câteva imagini cu noul SUV, ce va fi vândut și în Europa.

Noul Volkswagen Tayron apare în primele imagini neoficiale

Astfel, noile informații precizează că viitorul SUV măsoară 4.735 mm în lungime, 1.859 în lățime și 1.682 mm în înălțime. Tayron este cu 197 mm mai lung decât un Tiguan obișnuit, ceea ce va crea mai mult spațiu la interior, necesar pentru acomodarea celor 7 locuri. În plus, mașina este cu 17 mm mai lată, cu 43 mm mai înaltă și are un ampatament cu 111 mm mai lung decât cel al unui Tiguan.

Mașina va fi construită pe platforma MQB Evo a Grupului Volkswagen, aceeași arhitectură folosită pentru noile generații Volkswagen Tiguan și Skoda Kodiaq.

Pentru piața din China, Tayron se numește Tiguan L Pro și este echipat cu un motor de 2.0 litri, pe benzină, oferit în două trepte de putere, în funcție de echipare. Potrivit Autocar, Volkswagen Tayron ar trebui să ofere pentru piața europeană un mix de motoare de 2.0 litri, atât benzină cât și diesel, care să dispună de tehnologie mild-hybrid și transmisii automate în standard.

Volkswagen a confirmat că va oferi, de asemenea, posibilitatea de a alege între două versiuni PHEV, care oferă 204 CP sau 272 CP, cu o autonomie pur electrică de peste 100 km, grație bateriei de 19.7 kWh.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MIIT


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide