Noul Volkswagen Tiguan a impresionat la Testul Elanului. Mai bun decât noul Golf!

Autor: David Andrei 28 dec. 2020 Știri auto

Noul Volkswagen Tiguan a impresionat la Testul Elanului. În ciuda faptului că este mai greu și are o gardă mai mare la sol, crossover-ul german s-a comportat mai bine decât Golf Mk8.

GALERIE FOTO

Specialiștii de la km77 au supus noul Volkswagen Tiguan testului de manevrabilitate. Versiunea folosită în test a fost cea cu motor 1.5 TSI cu 150 de cai putere și transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj, cu echiparea de top R-Line. Mașina poartă jante de 19 inci cu anvelope Pirelli Scorpion.

Testul Elanului este proba care arată cum se comport mașina în cazul unei manevre bruște, la o viteză de cel puțin 72 km/h. Dacă mașina se dovedește a fi instabilă la această viteză, aceasta pică testul. Prima probă desfășurată de cei de la km77 a fost la 75 km/h. Pentru că Tiguan a reacționat bine, jurnaliștii au mărit viteza.

Astfel, la 77 km/h, Volkswagen Tiguan s-a comportat exemplar. A subvirat puțin, dar ESP-ul (Electronic Stability Control) a intervenit la momentul potrivit pentru a stabiliza mașina. Toate conurile de pe traseul improvizat au rămas în picioare. Suspensia a produs un balans, dar nu a dat semne că ar pune în pericol vehiculul sau pe cei aflați la bord. Tiguan s-a comportat astfel mult mai bine decât Volkswagen Golf Mk8, testat în urmă cu cinci luni.

Noul Volkswagen Tiguan sare pe asfalt în Testul Elanului la viteză mai mare

Spaniolii au testat modelul german și la 78 km/h. În acest caz, Tiguan a întâmpinat mici probleme de stabilitate. Cei care au realizat testul au dat vina pe suspensie. Aceștia au concluzionat că o astfel de reacție a suspensiei poate reprezenta un comportament potential periculos în situații extreme. Cel aflat la volan a recunoscut că nu s-a simțit în siguranță atunci când mașina a sărit incontrolabil pe asfalt.

Tiguan s-a comportat exemplar la slalomul printre conuri, iar cel aflat la volan a menționat că mașina s-a mișcat sigur și fluent printre obstacole.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide