O australiancă a fost amendată pentru că și-a salvat mașina de inundații parcând-o într-un loc nepermis

Autor: Mihai Morcovescu 13 iul. 2022 Știri auto

Australia se confruntă cu cele mai mari inundații din ultimii ani, însă acest lucru nu a împiedicat autoritățile locale să dea amenzi. Deși la prima vedere poate părea o glumă proastă, ei bine, nu este deloc așa. Această experiență a trăit-o un locuitor dintr-un orășel din New South Wales, cea mai afectată regiune de ploile torențiale căzute în ultimele zile.

Această țară este grav afectată de schimbările climatice şi se confruntă frecvent cu secetă, incendii de vegetaţie şi inundaţii. Imaginile difuzate de televiziunile australiene au arătat drumuri care au dispărut sub ape.

De asemenea, sute de case, mașini, rulote și poduri au fost distruse, iar mii de oameni au fost salvați în ultimul moment din calea torenților uriași de apă.

Autoritățile locale au dat mai multe amenzi pe care ulterior le-au anulat

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Bineînțeles, în aceste clipe de-a dreptul dramatice locuitorii Australiei încearcă să-și salveze bunurile. La fel a procedat și o familie din orășelul Cessnock (New South Wales), ale cărei casă și curte au fost inundate.

Pentru a-și proteja mașina, Amber Evans și soțul acesteia au decis să-și mute automobilul din garaj pe un deal situat în apropiere. Nu mică le-a fost mirarea când, a doua zi, au primit acasă o amendă din partea consiliului local pentru parcare într-un loc nepermis. Valoarea amenzii este de 283 de dolari australieni (echivalentul a 190 de euro).

„Suntem pur și simplu șocați! Aș putea înțelege asta în orice altă zi a săptămânii, în orice alt context. Dar, cum să dai amenzi acum?! Am fost nevoiți să parcăm în acel loc pentru a ne salva mașina. Așa ceva nu trebuia să se întâmple. Ne-a lăsat un gust foarte amar”, a declarat Evans pentru 9News. Australianca a mai precizat că, în ziua în care a fost emisă amenda, zona era încă sub avertizare de inundații.

„Ne-am bucurat că apele nu au pătruns foarte mult în casă. Dar, bucuria ne-a fot umbrită de această amendă aberantă în condițiile date. Nu am făcut altceva decât să ne punem în siguranță un bun al nostru. O astfel de experiență te descurajează, cu atât mai mult în contextul de acum”, a mai spus Amber extrem de dezamăgită.

Autoritățile locale au anunțat că, în momentul în care au fost aplicate amenzile pentru parcare ilegală, respectiva zonă nu mai era inundată. „Agentul care a emis amenzile nu știa că strada fusese inundată cu o zi înainte. În plus, nici nu existau semne cum că zona fusese inundată”, au precizat autoritățile. Consiliul local a transformat amenzile în avertismente și le-a cerut scuze public persoanelor afectate.

Sursa: 9News

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: 9News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide