O companie din Taiwan ar urma să investească 8 miliarde de dolari într-o fabrică europeană care să producă baterii pentru mașini electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 10 sept. 2022 Știri auto
O companie din Taiwan ar urma să investească 8 miliarde de dolari într-o fabrică europeană care să producă baterii pentru mașini electrice

Compania taiwaneză ProLogium dorește să construiască o fabrică în Europa. Aceasta ar urma să producă baterii pentru mașini electrice.

ProLogium dorește să construiască în Europa o uzină care să producă baterii de tip solid state pentru vehicule electrice. Producătorul taiwanez de baterii a selectat patru țări europene. Franța, Germania, Polonia și Regatul Unit se află pe această listă. Una dintre acestea ar urma să găzduiască o fabrică de baterii în valoare de 8 miliarde de dolari, a declarat firma de consultanță Accuracy.

Conform Reuters, ProLogium a desemnat Accuracy să găsească o locație pentru uzina, care ar trebui să aibă o capacitate de 120 de gigawați oră pentru a furniza baterii pentru vehicule electrice. Aceasta ar urma să creeze locuri de muncă pentru mii de oameni, a spus firma de consultanță.

Fabrica va fi construită în următorii zece ani. Firma de consultanță nu a oferit un termen limită pentru decizia ProLogium cu privire la locația fabricii.

Baterii care ar putea schimba fața industriei

Bateriile în stare solidă ar putea revoluționa piața vehiculelor electrice. Ele ar trebui să poată stoca mai multă energie, să se încarce mai rapid și să ofere o siguranță mai mare decât bateriile lichide litiu-ion. Acest lucru ar duce la accelerarea trecerii de la mașinile alimentate cu combustibili fosili la cele electrice. Așa cum am mai putut vedea, există mai multe astfel de inițiative din partea a diverși producători. Ținta actuală pare a fi cea de a atinge autonomia de 1000 de kilometri cu o singură încărcare a bateriilor. De altfel, va trebuit luat în calcul și timpul de încărcare al acestora.

Anul trecut, ProLogium a strâns 326 de milioane de dolari în cea mai recentă finanțare. Aceasta a inclus investiții de la Primavera Capital Group, SoftBank China Venture Capital, dar și alte asemenea.

ProLogium și Mercedes-Benz dezvoltă împreună baterii în stare solidă, iar constructorul german de automobile premium a investit în producătorul taiwanez de baterii.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide