Soluția prin care HERE vrea să ajungă aplicația de navigație preferată a constructorilor auto

Autor: Adrian Somai 20 ian. 2023 Știri auto

În timp ce Google Maps domină topul preferințelor în rândul consumatorilor în ceea ce privește soluțiile de navigație, HERE pare să fie noul lider în ceea ce privește soluțiile destinate direct constructorilor din industria auto. Astfel, nu este de mirare că HERE a ajuns să fie instalat încă din fabrică pe mașinile unor mărci de top, precum Mercedes-Benz sau BMW. În plus, cei de la HERE continuă să lucreze la tehnologii care să o ajute să își extindă cota de piață.

Oficialii HERE anunță acum încă o noutate pentru utilizatorii săi, spunând că prin intermediul HERE Workspace și HERE Search utilizatorii vor putea primi rezultate personalizate pentru căutările pe care le fac în software-ul de navigație, potrivit Autoevolution.

Atunci când pornești o aplicație de navigație și faci o căutare, rezultatele au la bază o serie de criterii, inclusiv căutările anterioare pe care le-ai mai făcut și locația ta actuală. HERE dorește însă să schimbe lucrurile și să le ofere utilizatorilor sai mai multe posibilități în acest sens. Astfel, companiile care vor utiliza serviciile sale de cartografiere, vor putea personaliza rezultatele căutărilor prin adăugarea propriilor puncte de interes.

HERE, noua aplicație numărul unu la nivel mondial

Practic, ceea ce vrea să facă HERE este să le ofere producătorilor de automobile posibilitatea de a personaliza rezultatele în funcție de nevoile clienților lor. Iar această idee pare deja să aibă succes, fiind îmbrățișată rapid de marile companii din domeniu. Oficialii HERE țin însă totul secret pentru moment, niciun nume nefiind încă dezvăluit.

HERE este deja aplicația de navigație numărul unu la nivel global, în special datorită colaborărilor cu constructorii auto din întreaga lume. Astfel, Google Maps a fost împins până pe locul doi în clasamentul global al aplicațiilor de navigație. În același timp însă, trebuie remarcat faptul că cei de la Google par să se concentreze în special pe experiența pe care o are consumatorul, punând mai puțin preț pe relația cu producătorii din industrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: HERE.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide