O limuzină care i-a aparținut președintelui Cehiei a devenit piesă de muzeu

Autor: Mihai Morcovescu 30 apr. 2022 Știri auto

O mașină marca Skoda care a fost folosită de președintele Cehiei a fost donată Muzeului Tehnic Național din Praga. Este vorba despre un exemplar Superb în echiparea de top „Laurin & Klement”.

Skoda furnizează mașini administrației prezidențiale din Cehia din 2003

Fosta limuzină prezidențială Skoda Superb a fost produsă în anul 2019. Aceasta a fost făcută pe comandă, este de culoare neagră și folosește un motor 2.0 TSI, care livrează 280 CP. De asemenea, mașina este dotată cu sistem de tracțiune integrală.

În iunie 2015, actualul șef al statului ceh, Milos Zeman, a primit primul exemplar din cea de-a treia generație a modelului Superb. De altfel, producătorul de automobile din Mlada Boleslav furnizează modele Superb pentru administrația prezidențială de la Praga încă din anul 2003.

În momentul de față, Muzeul Tehnic Național din Praga găzduiește o flotă consistentă de vehicule prezidențiale. Între acestea și-a făcut loc și mașina folosită de Tomas Garrigue Masary, primul președinte din istoria fostei Cehoslovacii. Cunoscut și sub numele de Thomas Masaryk, acesta a deținut funcția supremă în stat timp de 17 ani, între 14 noiembrie 1918 și 14 decembrie 1935.

Vaclav Klement, unul dintre fondatorii companiei Skoda Auto de astăzi, a donat acestui muzeu una dintre primele mașini produse la Mlada Boleslav. Este vorba despre un exemplar Laurin & Klement Voiturette din 1906. De asemenea, acesta a donat și mai multe motociclete și arhive valoroase în anul 1935.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide