O mașină a familiei Ceaușescu este scoasă la licitație luna aceasta cu doar 500 de euro

Autor: Cristian Gubandru 10 mai 2022 Știri auto

Artmark scoate la licitație, pe 19 mai, modelul Renault Fuego GTS, 1983, care a aparținut Zoiei Ceaușescu, primită cadou din partea părinților, Nicolae și Elena Ceaușescu, cu prilejul căsătoriei acesteia.

Ce specificații are mașina scoasă la licitație

Mașina a fost comandată la Uzinele Renault din Franța și a fost cumpărată la data de 9 aprilie 1983, cu banii obținuți din vânzarea unui autoturism Mercedes, cu două locuri, proprietatea Zoiei. Modelul coupe are un motor de 1647 cm3, putere 71 kW, pe benzină, închidere centralizată și geamuri cu acționare electrică.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Atât de vânzarea Mercedesului, cât și de procurarea Renaultului, s-a ocupat un serviciu specializat al securității.

După evenimentele din 1989, automobilul a fost pus sub sechestru de către procuratura generală, cuplul fiind acuzat de ”subminarea economiei naționale”.

În octombrie 1996, printr-o ordonanța a procuraturii s-a dispus încetarea urmăririi penale și restituirea bunurilor personale.

Autoturismul a fost folosit doar pentru deplasări în afara Bucureștiului, cuplul preferând pentru deplasarea în oraș un autoturism Dacia 1310, oferit cadou de căsătorie de către Nicolae și Elena Ceaușescu. Realizarea tehnică a autoturismului Renault Fuego s-a dovedit a fi una de excepție.

Un colecționar care a dorit să rămână anonim a plătit un preț fabulos pentru limuzina iraniană a dictatorului Nicolae Ceaușescu. Prețul de pornire a fost de numai 4.000 de euro.

O mașină primită de Nicolae Ceaușesc de la de la șahul iranian Mohammad Reza Pahlavi a fost adjudecată la licitație pentru o sumă fabuloasă. Mai bine de 100 de colecționari s-au înscris la licitație Artmark special pentru a pune mâna pe un exemplar rar al limuzinei iraniene Paykan Hillman-Hunter.

Așteptările organizatorilor erau de dublare a prețului de pornire, dar toate previziunile au fost date peste cap de frenezia colecționarilor. O mare parte dintre ei au fost iranieni, foarte interesați de mașina care a fost un simbol al industriei auto din Iran. Probabil acesta este și motivul pentru care ultima cifră licitată a fost de 95.000 de euro. În final, limuzina a fost adjudecată de un colecționar român – iranienii sunt ei patrioți, dar nu iraționali.

Sursa: Artmark

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Artmark


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide