O mașină a fost lovită de tren, mecanicul consumase alcool. Cine este vinovat?

Autor: George Cristea 14 dec. 2020 Știri auto

O mașină a fost lovită de tren la o trecere de cale ferată din județul Teleorman, polițiștii constatând că mecanicul locomotivei consumase alcool. Două persoane și-au pierdut viața în urma accidentului. Cine este vinovat în această situație?

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a produs duminică seara, la o trecere de cale ferată din comuna Plosca, Teleorman. Două persoane care se găseau în mașină, un Ford Mondeo, au decedat – șoferul imediat, iar pasagera câteva minute mai târziu, în ciuda eforturilor medicilor.

„Autoturism lovit de tren în comuna Plosca (Str. Morii). Șoferul a fost găsit fără semne vitale, încarcerat, iar pasagerul din dreapta, o femeie, neîncarcerată, este în stop cardiorespirator, motiv pentru care i se fac manevre de resuscitare sub coordonarea medicului”, a anunțat ISU Teleorman. Manevrele de resuscitare au rămas însă fără răspuns, iar pasagera mașinii a încetat din viață.

Mașină lovită de tren: Mecanicul locomotivei consumase alcool

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor care au generat producerea accidentului feroviar de pe raza localității Plosca.

„În urma impactului produs între un autoturism și trenul personal care circula pe ruta Alexandria – Roșiori de Vede a rezultat decesul a două persoane, bărbat și femeie, ambele în vârstă de 47 de ani, domiciliate în comuna Plosca. Conductorul trenului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.

Astfel de accidente la calea ferată sunt mai frecvente decât ne-am imagina în România. Motivul este absența barierelor la multe dintre trecerile la nivel, în special pe drumurile secundare, mai puțin circulate. În luna iulie, o mașină al cărei șofer nu a oprit la semnalele luminoase și acustice de la trecerea la nivel cu calea ferată a fost spulberată de trenul Intercity care face legătura dintre București-Nord și Suceava. În mașină se aflau cinci persoane, trei dintre acestea pierzându-și viața în accident. Doar o lună mai târziu, un alt accident grav s-a produs în județul Suceava la o trecere fără bariere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide