O maşină a luat foc în Bucureşti. Incendiul s-a extins la alte trei autoturisme – VIDEO

Autor: Marius Vișan 15 mai 2021 Știri auto

O mașină a luat foc în București, iar focul s-a extins la alte trei autoturisme parcate.

Autoritățile încearcă să lămurească situația, întrucât mașina de la care a pornit incendiul se afla pe banda de mers, în direcția către Bd. Mihalache, dar proprietarul nu a fost găsit.

Pompierii din București au intervenit, vineri seară, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins patru mașini, pe Bulevardul Banu Manta.

Focul a pornit de la un autoturism și s-a extins la alte trei

La fața locului au intervenit 6 autospeciale. Mașina de la care a pornit focul a fost găsită pe banda de mers, în direcția către bd Mihalache, dar proprietarul nu a fost găsit.

Din primele cercetări se pare ca o mașină aflată în mers a luat foc, apoi incendiul s-a extins la celelalte mașini aflate în apropiere. Autoturismul de la care a pornit incendiul a fost distrus, celelalte trei fiind avariate în diferite proporții. În urma incidentului nu au rezultat victime.

VIDEO

Soluția pentru prevenirea unor astfel de incidente ar fi folosirea extinctoarelor auto

Pentru a preveni răspândirea unui incendiu la mașină este necesară o intervenție rapidă din partea șoferului. În astfel de situații este necesară prezența în mașină a unui stingător. Legea îi obligă pe toți șoferii să dețină un extinctor în mașină.

Legislația prevede existența în dotările fiecărui autovehicul a unui stingător de incendiu omologat RAR și aflat în termenul de valabilitate.

Conform Art. 8 din Ordonanța de Urgență nr. 195/2002, cu modificările, completările și aprobările ulterioare, privind circulația pe drumurile publice, „pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante şi stingătoare de incendiu, omologate”.

De asemenea, pe lângă prezența unui astfel de stingător, este necesară și o minimă pregătire pentru a face față unei situații în care fumul începe să iasă de sub capotă.

Majoritatea incendiilor auto sunt cauzate de scurt-circuite, scurgere de lichid inflamabil sau defecțiunea căilor de transport al acestora.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU București


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide