O mașină blocată între bariere a fost lovită de tren – VIDEO

Autor: George Cristea 02 oct. 2020 Știri auto

O mașină blocată între bariere a fost lovită de tren la o trecere de cale ferată din Blaj, județul Alba. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, dar mașina a fost distrusă în totalitate.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit IPJ Alba, traficul a fost blocat pe DN 14 B la ieșire din Blaj înspre Valea Lungă din cauza unui accident în care au fost implicate un autoturism și un trenul internațional de persoane București – Viena nr. 346. Acci8dentul s-a produs joi seara, în jurul orei 19:30, pe strada Tudor Vladimirescu din Blaj.

„La intersecția cu trecerea la nivel cu cale ferată dotată cu bariere, un bărbat de 66 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea virajului peste liniile ferate, ar fi părăsit platforma căii ferate rămânând blocat, moment în care barierele au fost coborâte. Până la sosirea trenului conducătorul auto a părăsit autoturismul, care a fost acroșat de trenul internațional de persoane 346 Viena – București”, se arată în comunicatul Poliției Alba.

Mașină blocată între bariere: Un morman de fier vechi

Autoturismul a fost distrus însă în totalitate în urma impactului cu trenul de persoane care circula pe ruta București-Viena. Atât  șoferul, cât și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, dar rezultatele au ieșit negative. Trenul a fost deplasat în gara Blaj pentru a schimba locomotiva și a-și putea continua traseul.

Astfel de accidente la calea ferată sunt relativ frecvente în România. Adesea, motivul este absența barierelor la multe dintre trecerile la nivel, în special pe drumurile secundare, mai puțin circulate. Acum trei luni, o mașină al cărei șofer nu a oprit la semnalele luminoase și acustice de la trecerea la nivel cu calea ferată a fost spulberată de trenul Intercity care face legătura dintre București-Nord și Suceava. În mașină se aflau cinci persoane, trei dintre acestea pierzându-și viața în accident.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide