O mașină electrică a luat foc pe o autostradă din China după ce a lovit un obiect necunoscut

Autor: Adrian Somai 05 sept. 2022 Știri auto

Un automobil electric a luat foc pe o autostradă din China după ce a lovit în timpul mersului un obiect ce nu a fost identificat încă. Este vorba despre un XPENG P7, model care a fost prezentat pe piața auto asiatică drept un rival mult mai accesibil din punct de vedere financiar al lui Tesla Model S. Potrivit presei locale, incidentul s-a produs pe o porțiune a autostrăzii Wechuan din districtul Baoshan, Shanghai.

Conform primelor relatări, sedanul electric a lovit un obiect neidentificat încă în timp ce mergea pe autostradă, trecând practic peste el. Obiectul a ajuns însă sub mașină, provocând deteriorarea pachetului de baterii amplasat chiar în podeaua automobilului. Mașina a luat foc imediat, partea frontală arzând aproape în totalitate până la sosirea echipajelor de intervenție.

Șoferul s-a salvat în ultima clipă

Din fericire, șoferul, care era și proprietarul mașinii, a observat din timp fumul care intra în habitaclu, luând rapid decizia de a trage mașina pe marginea drumului. A fost și decizia care i-a salvat viața, acesta reușind să scape din mașină cu numai câteva secunde înainte ca aceasta să fie cuprinsă de flăcări.

Oficialii XPENG au fost rapid notificați cu privire la incidentul de pe autostradă, constructorul auto trimițând la fața locului câțiva specialiști pentru a înțelege ce s-a întâmplat de fapt. La prima vedere, aceștia au susținut că sedanul electric ar fi putut lovi o piesă de camion care s-a desprins de la un alt autovehicul și a rămas pe șosea.

Atunci când vorbim despre XPENG P7 nu trebuie să ne gândim la o oarecare chinezărie, șasiul sedanului fiind realizat de asiatici în colaborare cu Porsche. Mașina costă numai 30.000 de euro și promite o autonomie de 360 de kilometri. Modelul producătorului asiatic este deja disponibil și pe Bătrânul Continent, putând fi achiziționat în Norvegia.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide