O mașină electrică din China și-a pierdut pachetul de baterii în timp ce mergea – VIDEO

Autor: Adrian Somai 06 iul. 2023 Știri auto

Mașinile electrice echipate cu pachete de baterii detașabile se bucură de o mare popularitate în China și nu numai, clienții fiind atrași de avantajul de a putea schimba bateria descărcată cu una complet încărcată în numai câteva minute. Un șofer care se afla la volanul unei astfel de mașini a avut însă o surpriză recent, automobilul pierzându-și bateria în timp ce mergea.

Vorbim despre un automobil Cao Cao 60, realizat de cei de la Cao Cao Auto. Sigur, nu este o companie cu nume pe plan european, însă este o subsidiară a celor de la Geely. Grupul chinez Geely nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare printre pasionații auto de pe Bătrânul Continent, deținând la această oră mărci importante precum Volvo sau Polestar.

În plus, trebuie spus că modelul Cao Cao 60 nu este disponibil pentru publicul larg, neputând fi cumpărat “la liber”. Astfel, mașina poate fi regăsită doar în flotele companiilor care oferă servicii de ride-hailing. Potrivit Electrek, șoferii care lucrează pentru aceste platforme pot cumpăra automobilele cu aproximativ 17.000 de euro.

Bateria poate fi schimbată în mai puțin de 60 de secunde

Incidentul nefericit s-a petrecut în orașul Chengdu, provincia Sichuan și a fost surprins pe camera video a telefonului unui pieton. Nu mică i-a fost mirarea șoferului când și-a dat seama că a rămas fără întreg pachetul de baterii cu care era echipată mașina pe care o conducea!

În mod normal, aceste pachete de baterii detașabile pot fi schimbate în câteva minute. Spre exemplu, Nio a anunțat că pachetele de baterii cu care sunt echipate mașinile sale pot fi schimbate în aproximativ trei minute. Există peste 1.500 de stații în care se poate face această operațiune, până acum fiind efectuate peste 22 de milioane de schimburi de acest fel. În schimb, Geely a promovat modelul Cao Cao 60 aducând în prim plan faptul că bateria poate fi schimbată în mai puțin de 60 de secunde.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura foto Youtube, Car News China


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide