O mașină Lada nu a vrut să pornească, chiar sub ochii președintelui rus Vladimir Putin – VIDEO

Autor: Adrian Somai 19 iun. 2023 Știri auto

Cei mai mulți constructori auto occidentali au părăsit Rusia în ultimul an și jumătate, ca urmare a sancțiunilor internaționale impuse regimului de la Kremlin. În aceste condiții, marca Lada a redevenit simbolul industriei auto ruse. Mai mult sau mai puțin ironic însă, un sedan de lux al Lada a fost protagonistul unei întâmplări nefericite chiar în timpul Forumului Economic de la Sankt Petersburg, găzduit de președintele Vladimir Putin.

Cu Herman Gref la volan, mașina Lada nu a vrut să pornească de niciun fel. Herman Gref este CEO și președinte al Consiliului de Administrație în cadrul Sberbank, cea mai mare bancă comercială din Rusia. Totodată, Gref a mai fost și ministru al economiei și comerțului în Rusia, între anii 2000 și 2007, potrivit Hotnews. În cele din urmă, mașina a pornit după ce ministrul finanțelor, Anton Siluanov, și-a încercat la rândul lui norocul.

Cu numai o zi în urmă, oficialii AvtoVAZ anunțau că vor apela la deținuții condamnați la muncă silnică pentru a suplimenta producția modelelor Lada. Prin această măsură, producătorul rus vrea să mărească cifra de producție pentru modelul Lada Vesta cu 28% până în luna septembrie, respectiv cu 40% începând cu prima lună a anului viitor. În 2023, AvtoVAZ vrea să scoată de pe linia de producție puțin peste 400.000 de autovehicule.

Rusia nu își dorește înapoi producătorii auto vestici

În ciuda problemelor cu care se confruntă întreaga industrie auto rusă de aproape un an și jumătate, președintele Vladimir Putin a ținut să menționeze în discursul său de la Sankt Petersburg că Rusia nu dorește ca producătorii străini să se întoarcă. Totodată, liderul de la Kremlin a precizat că Rusia reușește să își acopere “mai mult sau mai puțin” propriile nevoi.

AvtoVAZ este unul dintre producătorii auto ruși care au preluat activitățile francezilor de la Renault după ce aceștia au decis să se retragă de pe piața rusă. La scurt timp după oficializarea tranzacției, Rusia a anunțat reluarea producției mașinilor Lada la unele dintre fostele fabrici ale celor de la Renault. 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura de ecran Twitter @maxseddon


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide