O nouă alternativă importantă la Google Maps este oferită de Huawei

Autor: Adrian Somai 05 mart. 2023 Știri auto

Cea mai recentă actualizare lansată de Huawei pentru alternativa să la Google Maps aduce la pachet o serie de funcții și noutăți importante, care fac din Petal Maps un competitor din ce în ce mai însemnat pe piața aplicațiilor de navigație. Astfel, nu putem să remarcăm că în ultima perioadă de vreme, numărul alternativelor la Google Maps este din ce în ce mai însemnat.

Sfârșitul deceniului trecut nu a fost unul ușor pentru Huawei, gigantul chinez fiind inclus pe lista entităților cărora Statele Unite le interzicea utilizarea de hardware și software dezvoltat de companiile de peste Ocean. Astfel, Huawei nu a mai putut utiliza Android și serviciile Google, drept pentru care a început să lucreze la propriul sistem de operare și la aplicații alternative.

A apărut în cele din urmă Petal Maps, o alternativă la Google Maps. Potrivit AutoEvolution, Petal Maps includea încă de la bun început pachetul esențial de funcții de navigație. Petal Maps oferă date din trafic în timp real, putând genera rute mai rapide către destinația indicată de șofer.

Lansarea unei actualizări precum cea recentă aduc însă aplicației capabilitati suplimentare care susțin extinderea Petal Maps pe mai multe fronturi.

Recenzii, fotografii și informații despre diverse obiective

În ceea ce privește navigația, Petal Maps a primit noi instrumente de asistență în trafic. Actualizarea include navigația de înaltă precizie, care cuprinde săgeți dinamice și indicatori de trafic afișați pe hartă. Potrivit Huawei, navigarea va fi mult mai ușoară după această actualizare. Trebuie spus însă că actualizarea nu este încă disponibilă decât în anumite țări. Implementarea actualizărilor are loc însă treptat, drept pentru care este de așteptat ca lucrurile să ajungă acolo unde trebuie în viitorul nu prea îndepărtat.

Huawei încearcă însă să meargă pe același drum cu Google Maps și să se extindă pe mai multe fronturi. Astfel, Petal Maps va fi extins dincolo de conceptul de navigație, urmând să conțină recenzii, fotografii și informații despre obiectivele de pe hartă. Utilizatorii vor putea evalua și vor putea scrie recenzii despre diverse business-uri marcate pe hartă, în această categorie putând fi incluse hotelurile, restaurantele și alte asemenea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoEvolution


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide