O nouă alternativă importantă la Google Maps pe Android Auto

Autor: Adrian Somai 11 iul. 2023 Știri auto

Google Maps și Waze sunt de departe cele mai populare aplicații de navigație, însă nu sunt deloc puțini șoferii care caută alternative la acestea din cauza bug-urilor tot mai multe. OsmAnd se dovedește a fi o alegere excelentă pentru mulți, aplicația utilizând baza de date de hărți OpenStreetMap (OSM) pentru a putea oferi indicații cât mai precise și informații actualizate.

O nouă versiune programată să fie lansată în această lună se va mândri cu o listă lungă de îmbunătățiri, inclusiv cu funcții noi pentru Android Auto. Astfel, OsmAnd se va transforma într-o alternativă de luat în seamă pentru cei care vor să renunțe la aplicațiile populare precum Waze sau Google Maps.

Echipa de dezvoltare OsmAnd spune că inginerii au lucrat intens pentru a face interfața mai simplă, iar primul meniu care primește un facelift oferă acces mai rapid la cele mai importante funcții. Potrivit AutoEvolution, versiunea 4.5 va include un nou ecran de start care va aduce toate aceste elemente sub același acoperiș.

Hărți 3D și avertizări cu privire la abaterea de la traseu

Noua versiune OsmAnd va include, de asemenea, suport pentru hărțile în relief 3D și o opțiune de avertizare cu privire la abaterea de la traseu. Noua funcție ar trebui să faciliteze urmărirea unui traseu activ și observarea abaterilor, în special atunci când aplicația găsește rute mai rapide către destinație. Viitoarea actualizare va include îmbunătățiri suplimentare pentru widget-uri și gestionarea traseelor.

OsmAnd este încă o aplicație la început de drum, însă se poate dovedi o alternativă interesantă la Google Maps sau Waze. În ultima perioadă, tot mai mulți șoferi se plâng de bug-urile care apar ocazional în aplicația Google Maps. Spre exemplu, unii șoferi au reclamat recent faptul că aplicația nu mai este în stare să recomande cel mai rapid traseu până la destinație, alegând în schimb să recomande trasee care ocolesc foarte mult.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor, osmand.net


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide