O primărie botoșăneană s-a electrificat cu un SUV cu emisii zero de peste 40.000 de euro

Autor: Mihai Morcovescu 29 iun. 2022 Știri auto

O primărie dintr-o comună botoșăneană a cumpărat o mașină electrică marca Volkswagen ID.4, în valoare de peste 40.000 de euro. Edilul localității, Vasile Sasu, a precizat că mașina a fost achiziționată cu acordul Consiliului local, care și-a dat avizul în urmă cu aproape doi ani.

SUV-ul cu emisii zero a fost cumpărat prin intermediul unei firme de profil din județul Suceava. Acesta a ajuns la primăria din Durnești în urmă cu trei luni, însă a fost înmatriculat abia la începutul lunii iunie.

Acum, primarul ar putea rămâne fără automobil deoarece o firmă de salubrizare vrea să execute silit instituția din cauza unor datorii mai vechi.

Primăria ar putea fi executată silit și să piardă Volkswagen-ul ID.4

(Imagine cu rol de ilustrație)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Durnești este o comună situată la peste 50 de kilometri de municipiul Botoşani. Aceasta se laudă de ceva vreme că este singura din regiunea Moldovei care deține un automobile electric. Și nu orice model, ci un Volkswagen ID.4. Acesta are un preț de catalog cuprins între 40.000 și 49.000 de euro, în funcție de versiune.

Edilul comunei, Vasile Sasu, a precizat că mașina a fost cumpărată din fonduri publice, cu acordul Consiliului Local. „Eu sunt mare adept al protecţiei mediului. Este vorba despre un SUV electric marca Volkswagen ID.4, un autoturism al cărui preţ variază între 40.000 şi 49.000 de euro. Maşina a fost cumpărată din bugetul Primăriei, la care se adaugă banii primiţi de la două maşini date prin programul Rabla”, a declarat Sasu pentru Monitorul.bt, citat de Adevărul.ro.

Primarul din Durnești se declară mulţumit de această investiţie. El spune că ar fi vrut să cumpere maşina electrică germană încă de acum doi ani, atunci când a fost lansată pe piață. „Este foarte economicoasă. În cinci ani, se amortizează costurile (…). Avem o comună întinsă pe 7.500 de hectare şi facem drumuri la Botoşani de 3-4 ori pe săptămână, deci facem economie la combustibil şi este o investiţie bună. În nici un caz achiziționarea ei nu este o risipă”, a mai precizat Viorel Sasu.

Primăria din Durnești se confruntă, însă, cu o mare problemă. Insituția riscă să fie executată silit de o firmă de salubrizare din cauza unor datorii mai vechi. Societatea susține că are de încasat 100.000 de euro. De aceea, a declanșat două acțiuni de executare silită prin intermediul executorilor judecătorești, informează Botoșaninews.ro.

Sursa: Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide