O Tesla Model S primește motor V8. Cine o construiește?

Autor: David Andrei 23 dec. 2020 Știri auto

Tesla Model S este vârful de gamă al producătorului de mașini electrice. Dar s-au gândit vreodată americanii să pună un motor V8 sub capota limuzinei? Nici prin gând nu le-a trecut. Dar un inginer pasionat de mașini a demarat deja proiectul.

GALERIE FOTO

Am văzut, de-a lungul timpului, modificări care ne-au uimit. Mașini compacte cu motoare de mașini sport, de exemplu. Dar trebuie să recunoaștem că o mașină electrică transformată în mașină cu motor pe combustie este, întotdeauna o surpriză.

Cel care își spune pe YouTube „Rich Rebuilds”, pe numele său real Rich Benoit, s-a apucat deja de treabă. Specialistul pasionat de mașini, și în mod special de cele electrice, deși nu pare din acest vlog, reconstruiește periodic modele distruse în accidente. Are peste 900.000 de urmăritori pe YouTube. Și pentru ca aceștia să nu-i pună la îndoială abilitățile, Benoit spune că și fiica sa conduce o mașină reconstruită de el.

Tesla Model S cu motor V8, cel mai ambițios proiect

Dar cel mai recent proiect este pare să fie și cel mai ambițios. Odată ieșită pe porțile atelierului său, Model S va avea motor V8. Pentru ca mașina să devină realitate, Benoit va folosi nu una, ci trei limuzine, care au în palmares accidente serioase sau care au fost prototipuri de testare, folosite chiar de producătorul american.

Unitatea V8 care va ajunge sub capota sedanului de lux Tesla Model S este una de 6,2 litri cu 426 cai putere. Aceasta a fost preluată de la un Chevrolet Camaro, declarat daună totală și aflat în drum spre casare.

Tot de la Camaro va primi și transmisia manuală cu șase trepte, și rezervorul de carburant. Misiunea lui este cu atât mai grea cu cât mașina nu a fost proiectată pentru a face loc acestor unități. Așa că va fi nevoit să construiască un tunel al transmisiei. Tot el trebuie să găsească o soluție pentru rigidizarea șasiului odată cu înlăturarea bateriei amplasate în podeaua mașinii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide