O ursoaică atacă o mașină în încercarea de a-și apăra puii – VIDEO

Autor: ProMotor 22 iun. 2020 Știri auto

Acesta este momentul în care un șofer stârnește o ursoaică. S-a întâmplat în Denver, Colorado. Șoferul oprise să o filmeze pe ea și pe cei trei pui ai săi. Clipul este filmat undeva în munți, într-o zonă unde încă mai este zăpadă.

Ursoaica și puii încercau să intre în pădure, dar unul dintre pui nu reușește să treacă peste un morman de zăpadă și strigă după ajutor.

Intră în galeria foto

Mama lui s-a întors la el, iar la vederea vehiculului care se mișca lent pe lângă ei, se îndreaptă în viteză spre mașină. Șoferul accelerează și lasă ursoaica în urmă.

https://www.youtube.com/watch?v=tzbzVAzeCgU

Șoferul a explicat în comentarii că, înainte de a filma videoclipul, el a încetinit pentru a lăsa familia de urși să traverseze. Utilizatorii rețelei de socializare pe care a postat clipul l-au criticat pentru decizia de a continua să se deplaseze într-un ritm lent, pe lângă acei urși.

O organizație americană care se ocupă cu protejarea urșilor avertizează șoferii să încetinească mașina pentru a evita coliziunea, dar și pentru a anticipa un comportament imprevizibil din partea animalelor sălbatice, mai ales în zonele unde aceste animale sunt prezente.

Aceasta avertizează șoferii să nu oprească niciodată pentru a filma animalele sălbatice, deoarece le stresează și ar putea ataca.

Problema animalelor sălbatice în România

Sunt numeroase cazurile în care animalele sălbatice ajung să fie lovite de mașini pe drumurile din România.

Cel mai recent caz s-a petrecut în 2019, în Harghita. Un urs, lovit grav de o mașină, a agonizat pe marginea drumului 18 ore înainte ca autoritățile să ia o decizie. Nu este prima întâmplare de acest gen care are loc în România. Animale sălbatice ajung cumva în calea mașinilor, sunt lovite și de multe ori sfârșesc în chinuri. Conform ultimelor numerotări, în țara noastră trăiesc aproximativ 6.000 de urși, iar incidentele care implică aceste animale cresc de la an la an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Captură YouTube



Comentarii
Inchide