Oameni şi maşini: Andy Greene, îngrijitorul de Ferrari

Autor: Tudor Rus 09 ian. 2013 Știri auto
Oameni şi maşini: Andy Greene, îngrijitorul de Ferrari

Andy Greene este unul dintre acei puţini oameni care ştiu că nu poţi fi proprietarul unei maşini clasice, ci doar persoana care are grijă de ea, indiferent de câti bani ai sau de câte modele deţii.

Specializat de-a lungul anilor în modele Ferrari şi devenit unul dintre cei mai buni mecanici din SUA, Andy vede ca pe o responsabilitate restaurarea şi menţinerea în stare bună a modeleler clasice, de la care generaţiile tinere au multe de învăţat. Cei de la Petrolicious au petrecut o zi cu el în atelierul său din statul Georgia, şi l-au surprins meşterind la un superb Ferrari 250 GT SWB Berlinetta din 1962.

Una dintre cele mai importante modele de curse ale vremii, modelul a fost construit în doar 176 de exemplare, a căror frumoasă caroserie era fabricată din oţel şi aluminiu. Şi la capitolul performanţe SWB Berlinetta era o bijuterie, graţie celor 276 CP dezvoltaţi de cea mai puternică versiune, iar combinaţia dintre greutatea mică şi puterea mare o făceau o prezenţă de temut pe circuit.

Despre ce înseamnă cu adevărat pasiunea pentru modele clasice de orice fel, dar şi cum merge şi se aude o sportivă Ferrari a anilor ’60, aflaţi din materialul VIDEO de mai jos.

The Caretaker from Petrolicious on Vimeo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide