Oameni şi maşini: BMW E9, bijuteria inspirată din raliuri

Autor: Tudor Rus 21 ian. 2013 Știri auto

În construirea rubricii Oameni şi Maşini am încercat să vă oferim informaţii fie despre modele rare, întreţinute de pasionaţi, fie despre maşini modificate în cele mai variate stiluri cu putinţă. Nu întâmplător, multe modele BMW s-au încadrat perfect aici: de la rarele BMW Alpina la un E36 regândit cosmetic sau de la un superb BMW Seria 6 la un sportiv M3 mereu tânăr, lista a fost mereu variată.

Despre următorul model prezentat de Stance Works putem spune că poate fi încadrat printre fruntaşii rubricii, nu doar prin moştenirea primită de la BMW ci şi prin felul în care a fost întreţinut. Este vorba despre BMW E9, cunoscut publicului ca BMW New Six CS. Construit special de Karmann pentru BMW între anii 1968-1975, coupe-ul în două uşi are implantate în ADN legături puternice cu lumea raliurilor.

Propulsat de un motor cu şase cilindri în linie, cuplat fie la o transmisie manuală în patru trepte sau la una automată în trei trepte, modelul a ajutat constructorul bavarez să se afirme ca producător de modele sportive. Mai mult, urmaşul lui E9 avea să fie BMW E24, supranumit de mulţi „Rechinul”.

Fără a mai avea nevoie de niciun alt comentariu, vă prezentăm respectabilul BMW E9 în galeria FOTO de mai sus şi în următorul material VIDEO:

A Walk in the Park from StanceWorks on Vimeo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide