Care sunt obiceiurile românilor când vine vorba de spălarea mașinii

Autor: Marius Vișan 28 apr. 2021 Știri auto

Jumătate dintre români (52%) își spală mașina atunci când aceasta este foarte murdară și enumeră, printre criteriile de curățare importante, operațiuni precum spălarea pragurilor (81%), aspirarea asistată a interiorului autoturismului (79%) și existența unui serviciu de igienizare a habitaclului (75%).

Intră în Galeria FOTO

Studiul efectuat online arată preferința clară a șoferilor pentru spălătoriile auto manuale de tip jet wash (62%), în detrimentul spălătoriilor auto asistate de cartier (17%).

Când vine vorba despre alegerea unei spălătorii auto, 44% dintre șoferii intervievați indică timpul de așteptare drept principal criteriu de selecție, fiind urmat de preț (40%), calitatea substanțelor de spălare (39%) și proximitatea față de locuință sau locul de muncă (37%).

Care sunt criteriile de care țin cont femeile când își spală mașina?

În cazul respondenților femei, studiul a arătat că proximitatea față de locuință sau locul de muncă joacă un rol mult mai important în alegerea unei spălătorii, fiind al doilea cel mai important criteriu de selecție, după timpul de așteptare.

Dintre cei care menționează calitatea produselor de spălare printre criteriile relevante în alegerea unei spălătorii, 60% spun că substanțele de calitate sunt cele care asigură păstrarea în timp a caracteristicilor vopselei auto, iar 56% înțeleg prin substanțe de spălare de calitate acele produse care lasă zero zgârieturi pe mașină.

Care este momentul zilei în care românii aleg să-și spele mașina?

Peste 70% dintre respondenți au spus că aleg să își spele mașina seara sau dimineața, cu o preferință mai clară pentru intervalul de seară. O tremie dintre respondenți au spus că își spală mașinile în weekend, când au mai mult timp liber.

Datele sunt incluse într-un sondaj efectuat online de MOL România în perioada 13-21 aprilie, pe un eșantion de 556 de respondenți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide