Este oficial. Cât de departe poți să pleci din oraș fără declarație pe proprie răspundere

Autor: ProMotor 23 mai 2020 Știri auto
Este oficial. Cât de departe poți să pleci din oraș fără declarație pe proprie răspundere

Guvernul a definit zonele metropolitane în care cetățenii pot circula fără să fie nevoiți să aibă la ei o declarație pe proprie răspundere.

Odată cu ieșirea din starea de urgență și intrarea în starea de alertă, restricțiile privind circulația au fost relaxate. Astfel, putem părăsi locuința sau gospodăria fără să fim nevoiți să avem la noi o declarație pe proprie răspundere.

Lucrurile se schimbă însă, atunci când vrem să circulăm între localități. Dar există situații în care putem părăsi orașul fără să fim nevoiți să completăm noul tip de declarație pe proprie răspundere, valabil în această perioadă.

MAI explică unde putem circula fără declarație pe proprie răspundere

Ministerul AfaceriIor Interne are în vedere aplicarea unitară pe teritoriul României a regulilor privind circulația între localități. Astfel, MAI a transmis, prin Comandamanentul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției: “Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”, se arată în comunicat.

Astfel, șoferii pot pleca din București până în comuna Chiajna sau chiar până la Aeroportul Internațional Henri Coandă, de exemplu. Dar nu pot părăsi Capitala cu destinația Ploiești fără a avea asupra lor declarația pe proprie răspundere.

Ce înseamnă zonă metropolitane?

Legea 351/2001 privind Planul de amenajare a teritoriului național definește ca fiind zonă metropolitană zona care “curpinde teritoriul administrative al orașului centru polarizator și al unităților administrativ-teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanțe de până la 30 de kilometri, care respectă condiția de contiguitate spațială și, în cadrul căruia, s-a dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mihai Pop



Comentarii
Inchide