Opel a dezvăluit oficial noul său concept. Experimental prefigurează designul pentru noile modele ale producătorului german

Autor: Ionuț Vîlciu 09 aug. 2023 Știri auto

Opel ne prezintă oficial noul său concept car. Experimental este un crossover electric care va dicta noul limbaj de design al companiei.

După o campanie de promovare în care am primit diferite imagini teaser cu noul său concept car, Opel ne prezintă oficial conceptul Experimental. Acesta întruchipează un crossover complet electric și ne arată linia de design pe care viitoarele modele ale companiei o vor aborda.

Punctele de atracție principale includ elementele aerodinamice futuriste, interiorul spațios, bine iluminat, cu scaune ușoare și afișaj head-up de ultimă generație. Partea frontală este dominată de noul logo Opel Blitz, care este flancat de noul Opel Visor 4D. Clapetele aerodinamice din față și din spate măresc eficiența aerodinamică, la fel ca și difuzorul din spate. Acesta se poate extinde sau retrage în funcție cerințele aerodinamice.

Exteriorul compact al lui Opel Experimental ascunde un interior spațios

În timp ce dimensiunile exterioare plasează Opel Experimental în segmentul C, compania spune că interiorul se mândrește cu spațiul demn de segmentul D. Acest lucru a fost posibil prin maximizarea spațiului din interiorul Opel Experimental. Volanul se pliază atunci când nu este necesar, iar acest lucru este posibil prin utilizarea sistemului steer-by-wire, care reduce și mai mult greutatea prin eliminarea componentelor mecanice de direcție. Scaunele adaptive ușoare combină o structură subțire, cu țesături 3D. Acestea asigură un confort sporit, dar contribuie și la maximizarea spațiului interior.

„Opel Experimental oferă o perspectivă asupra modelelor și tehnologiilor viitoare, asupra designului viitor, chiar și asupra unei noi ere și a viitorului mărcii. Acest concept uimitor de mașină reprezintă o lumină călăuzitoare și prezintă încă o dată spiritul de pionierat al Opel”, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl.

Opel nu a oferit date tehnice legate de noul său concept car. Crossover-ul electric își va sărbători premiera mondială la IAA Mobility din acest an de la München, care va avea loc în perioada 5-10 septembrie 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide