Opel Astra GSe este cel mai distractiv model al producătorului german – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 apr. 2024 Știri auto

Opel Astra nu mai are nevoie de nici o introducere, fiind unul dintre cele mai cunoscute și mai importante modele din gama producătorului german. Noua generație a compactei a primit și o versiune GSe, care promite să ofere o experiență mai bună de condus și performanțe superioare.

Lansată în 2021, noua generație Opel Astra a adus un design nou, inspirat de modele clasice precum Kadet, dar și o gamă nouă de motoare și tehnologii moderne. Anul trecut a fost prezentată și versiunea GSe, cea mai puternică variantă a noului Opel Astra.

Până acum, cea mai puternică versiunea avea 180 CP, care proveneau dintr-un sistem plug-in hybrid ce folosește un motor pe benzină de 1,6 litri. Astra GSe este bazată pe această motorizare, însă plusează cu 45 CP în plus și cu o suspensie reproiectată, cu amortizoare ce răspund în funcție de suprafața pe care mașina rulează.

Opel Astra GSe – Cea mai puternică Astra pe care o poți cumpără în 2024

Opel Astra GSe este propulsată de un sistem hibrid plug-in. Acesta livrează o putere totală de 225 de cai putere și 360 Nm cuplu maxim. Puterea este livrată punții față cu ajutorul unei transmisii automate cu opt rapoarte, iar repriza 0 – 100 km/h este gata în 7,5 secunde, iar viteza maximă este de 235 km/h.

Cu toate că este mai lentă decât rivali precum Golf GTE, mașina compensează printr-un șasiu solid, cu suspensii de la Koni, cu amortizoare ce reacționează la suprafața asfaltică, fără a fi nevoie de un control electronic. Astra GSe este mai joasă cu 10 mm față de modelul standard, iar sistemul ESP a fost recalibrat pentru a face față unui stil de condus mai sportiv.

Direcția a fost și ea recalibrată și este mai directă, iar mașina vine echipată în standard cu jante de 18 inch în diametru. Pe lângă îmbunătățirile mecanice, Astra GSe se bucură și de câteva modificări cosmetice. Varianta sportivă a compactei a primit noi bare de protecție, iar interiorul beneficiază de scaune sport îmbrăcate în alcantara, specifice versiunii GSe.

Cu toate că avem de-a face cu o compactă, Astra GSe nu este tocmai o mașină ieftină. Un exemplar precum cel testat de noi are un preț de listă de 46.945 de euro, cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide