Opel Astra primește o versiune complet electrică. Compacta germană are o autonomie de peste 400 de km

Autor: Ionuț Vîlciu 30 nov. 2022 Știri auto

Noul Opel Astra Electric a fost prezentat în mod oficial. Este pentru prima dată în existența sa când Astra va putea fi comandat fără un motor termic.

Noul Opel Astra Electric este aici și deschide un nou capitol în istoria modelului de clasă compactă. Pentru prima dată în istoria modelului, Astra va putea fi comandat și în versiune complet electrică.

Din punct de vedere tehnic, mașina este înrudită cu Peugeot E-308, model prezentat nu cu mult timp în urmă, în luna septembrie. Astra va veni atât sub formă de hatchback, cât și sub formă de break.

Opel Astra primește putere electrică

Opel Astra Electric va avea o putere de 156 de cai și un cuplu de 270 Nm. Viteza maximă va fi de 170 de kilometri pe oră. Bateria care va fi montată pe noul Astra Electric va avea o capacitate de 54 kWh, care ar trebui să confere mașinii o autonomie declarată de 416 kilometri. Conform datelor oferite, noua versiune electrică poate fi încărcată până la 80% în doar 30 de minute utilizând încărcarea rapidă la 100 kW. În plus, Astra Electric este echipat standard cu un încărcător de bord trifazat de 11 kW pentru wallbox-ul de acasă.

Bateria a fost plasată în podea, ceea ce înseamnă ca spațiul interior nu are de suferit. De asemenea, acest lucru favorizează un comportament rutier mai bun, datorită centrului de greutate scăzut. Șoferul poate alege între trei moduri de rulare: Eco, Normal sau Sport.

La interior, cumpărătorii vor găsi o imagine familiară. Mașina vine cu scaune certificate AGR, care pot fi configurate și cu tapițerie de tip Alcantara.

Afișarea informațiilor se face pe două ecrane de 10 inch fiecare. Acestea afișează date vitale precum autonomia sau starea de încărcare a baterie, dar sunt responsabile și pentru conectivitate.

Printre alte dotări se numără frânarea automată, asistentul pentru menținerea benzii de circulație sau farurile Intelli-Lux LED Pixel.

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide