Opel Corsa-e Rally este primul autovehicul de raliuri complet electric – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 26 nov. 2020 Știri auto

Corsa-e Rally este primul autovehicul de raliuri complet electric de la Opel. Autovehiculele electrice cu logo-ul Blitz vor participa anul viitor la un campionat de raliuri doar cu autovehicule Opel – Cupa ADAC Opel e-Rally.

Patru autovehicule Corsa-e Rally de la Opel Motorsport, conduse de piloții Marijan Griebel, Horst Rotter și Volker Strycek, au încheiat săptămâna precedentă trei zile de testare la centrul de testare Pferdsfeld. Autovehiculele cu o putere de 100 kW (136 cp) au parcurs în total 1.500 de kilometri fără a întâmpina probleme. Corsa-e Rally este bazat pe modelul Opel Corsa-e, câștigător al premiului Volanul de Aur 2020.

În timpul celor trei zile de testare, două runde complete ale Campionatului german de raliuri (DRM) au fost simulate, incluzând probele speciale, secțiunile de drum și lucrările de service. Aspecte cum ar fi timpul petrecut la volan sau încărcarea, gestionarea temperaturii bateriei și calibrarea software-ului, au fost testate în premieră într-un mediu de raliuri. De asemenea, autovehiculele complet electrice au efectuat curse lungi pentru a testa durabilitatea noilor componente.

Noul Opel Corsa-e Rally este acum pregătit

„A fost un test eficient și de succes”, a afirmat directorul departamentului Motorsport din cadrul Opel, Jörg Schrott. „Am colectat date și informații importante pentru pregătirile aflate în curs pentru Cupa Opel e-Rally 2021. Din păcate, câteva raliuri de test cu autovehiculele dezvoltate nu au putut fi efectuate din cauza pandemiei Covid-19. Astfel, raliul simulat de noi în Pferdsfeld a căpătat o importanță și mai mare – drept dovadă, noul Corsa-e Rally este acum pregătit.”

Cupa ADAC Opel e-Rally Cup va fi alcătuită din opt runde de calificare în perioada primăvară – toamnă 2021. Un raliu suplimentar de pregătire este planificat pentru toate echipele înregistrate, înainte de începutul sezonului.

Intră în Galeria Foto

Opel Corsa-e Rally este primul autovehicul de raliuri complet electric
Opel Corsa-e Rally (11/2020)
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide