Opel Corsa va primi o nouă generație cu propulsie complet electrică

Autor: Adrian Somai 07 iun. 2023 Știri auto

Opel își menține angajamentul față de segmentul supermini, modelul Corsa continuând să existe cel puțin pentru încă o nouă generație. Astfel, strategia celor de la Opel este diferită față de cea a rivalilor, cel mai bun exemplu în acest sens fiind Ford Fiesta, care a fost abandonat.

Vestea a fost confirmată de șeful departamentului de design, Mark Adams, care a vorbit cu presa în timpul recentei prezentări a modelului Opel Corsa facelift. După cum a relatat publicația Autocar, următoarea generație a modelului va sosi mai târziu în decursul acestui deceniu, sub forma unui hatchback mic 100% electric.

Recent, Opel Corsa a primit o versiune facelift, lansată la patru ani de la lansarea actualei generații. Printre noutățile principale se număra un design nou în partea frontală și un propulsor mild-hybrid. În partea frontală, noul Opel Corsa primește așa numitul Opel Vizor, aceasta fiind și cea mai importantă schimbare din punct de vedere estetic pentru modelul subcompact. Mai observăm o nouă grilă frontală și niște faruri LED Matrix noi cu o semnătură luminoasă nouă, care conțîn 14 elemente individuale.

Noul Opel Corsa ar putea fi lansat în 2027

Așa cum spuneam și mai devreme, noua generație a lui Opel Corsa ar putea ajunge pe piață spre sfârșitul acestui deceniu. Deși nu există nicio confirmare în acest sens, mai multe zvonuri aduc în discuție anul 2027 pentru lansarea acestui nou Corsa. De asemenea, mai știm despre noua generație că ar urma să fie echipată cu o motorizare 100% electrică. Începând cu anul 2028, marca germană va deveni o marcă electrică.

Mark Adams a mai adăugat faptul că viitoarea generație Corsa va semănă la capitolul tehnic cu următoarele generații ale modelelor Peugeot 208, Citroen C3, Lancia Ypsilon și cu un nou model Fiat din această clasă. Totodată, pe aceeași platformă tehnică vor fi construite și alte SUV-uri de dimensiuni mici în viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide