Opel Corsa va putea fi cumpărat și cu motoare mild-hybrid, cu până la 136 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 05 dec. 2023 Știri auto

În premieră, Opel Corsa va putea fi cumpărat și cu motorizări mild-hybrid, ce vor oferi până la 136 CP. De asemenea, vor dispune de o nouă cutie de viteze cu dublu ambreiaj.

Producătorul german de automobile a anunțat, în premieră, că noul Opel Corsa facelift va primi motorizări mild-hybrid pe 48V. Vor exista două trepte de putere, cea mai potentă oferind 136 CP.

Opel va oferi pentru prima dată noul Opel Corsa cu tehnologie hibrid de 48 de volți. Sistemul dispune de o baterie litiu-ion care se reîncarcă automat în anumite condiții de rulare și de noi motorizări pe benzină cu trei cilindri de 1,2 litri, cu 100 CP sau 136 CP. Motoarele termice sunt cuplate cu o nouă transmisie electrificată cu dublu ambreiaj în șase trepte și un motor electric de 28 CP.

În timpul deplasărilor zilnice, motorul pe benzină și motorul electric funcționează împreună sau separat pentru optimizarea consumului de energie și a performanțelor. Sistemul ar trebui să scadă consumul de carburant, în special în mediul urban.

Opel Corsa facelift primește motorizări mild-hybrid

Motorul electric permite, de asemenea, rularea complet electrică pe o distanță care poate ajunge până la 1 kilometru, în condiții de cuplu redus (de exemplu, la manevre sau sub 30 km/h în traficul urban) și asistă motorul pe benzină în timpul accelerării. În timpul decelerării, motorul pe benzină se oprește, iar motorul electric acționează ca un generator pentru a reîncărca bateria de 48 V a sistemului hibrid. Bateria stochează, de asemenea, energia recuperată prin sistemul de frânare regenerativă.

Noile motorizări ar putea reprezenta o opțiune bună pentru clienții ce folosesc mașina preponderent în mediul urban sau în împrejurimile orașelor, dar care încă nu vor să facă trecerea la un model complet electric. După cum spuneam, noua motorizare mild-hybrid va fi disponibilă în două trepte de putere: 100 CP sau 136 CP, ambele dezvoltând un cuplu maxim de 230 Nm la 1.750 RPM.

Este încă un pas pe care compania îl face către electrificarea completă. Opel a anunțat că, începând cu 2025, fiecare model nou introdus va fi complet electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide