Opel ia în calcul un model electric accesibil. Spune că ar putea costa 25.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 03 nov. 2023 Știri auto

Opel ar putea aduce pe piață un nou model electric accesibil, despre care spune că ar urma să coste aproximativ 25.000 de euro.

Opel ia în calcul ideea unui model electric entry-level, care ar putea fi mai mic și mai accesibil decât Corsa. Cu un preț țintă de 25.000 de euro, modelul care încă nu poartă un nume ar putea rivaliza cu viitoarele electrice accesibile de Stellantis și nu numai, inclusiv Citroen e-C3, Fiat Panda, Renault 5 sau Volkswagen ID.2, relatează Carscoops.

O nouă mașină de oraș a fost considerată „posibilă” de Florian Huettl, CEO-ul Opel, care a recunoscut că „există spațiu în gamă pentru un model mai mic”, care să fie poziționat sub Corsa. Astfel, Opel ar putea intra în joc, rivalizând cu producători care deja și-au anunțat interesul de a intra pe piața vehiculelor electrice accesibile, de mici dimensiuni.

Opel nu exclude posibilitatea lansării unui model electric mai ieftin

Deocamdată, nu există informații tehnice despre noul model, fiind, cel mai probabil, în stadiul de idee. Viitoarea mașină electrică a mărcii germane ar putea să fie bazată pe noua platformă „Smart Car” a Grupului Stellantis, creată special pentru mașinile electrice de dimensiuni mici. În schimb, există și posibilitatea ca noul model să fie bazat pe platforma STLA Small. Opel nu a confirmat numele noului model și nici nu a oferit informații cu privire la anul lansării.

În mod interesant, CEO-ul Opel a spus că obiectivul de 20.000 de euro nu poate fi atins din cauza costului ridicat al materialelor. Este o afirmație interesantă, mai ales dacă ne uităm la noul Citroen e-C3, care a fost prezentat de curând. În primă fază, noul model electric urban va costa 23.300 de euro, dar francezii au anunțat că, începând cu 2025, va fi adusă pe piață și o variantă mai ieftină, care va costa 19.900 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide