Opel prezintă noul Rocks-e Kargo, versiunea utilitară a cvadriciclului electric lansat în 2021

Autor: Mihai Morcovescu 28 mart. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Opel a lansat versiunea utilitară a cvadriciclului electric lansat în vara lui 2021. Aceasta se numește Rocks-e Kargo și reprezintă cel mai nou membru al gamei de vehicule pentru mobilitate urbană durabilă. Noul model este identic cu Citroen My Ami Cargo, care a debutat anul trecut.

Opel Rocks-e Kargo oferă o autonomie de 75 de kilometri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul vehicul electric de mici dimensiuni este conceput pentru transportul de marfă în medii urbane. De asemenea, oficialii mărcii spun că este ideal pentru livrări fără emisii pe ultimul kilometru.

Asemenea modelului cu două locuri din care derivă, Rocks-e Kargo livrează continuu 8 CP. În cazul în care pedala de accelerație este apăsată la podea, motorul electric va dezvolta 12 CP.  Viteză maximă a acestui vehicul este de 45 km/h.

În același timp, bateria de 5,5 kWh care alimentează motorul electric oferă o autonomie de 75 de kilometri în regim WLTP. Acumulatorul poate fi încărcat la o priză AC în aproximativ 4 ore.

La fel ca „fratele” My Ami Cargo, noul model de transport marfă german oferă un volum de încărcare de până la 400 de litri. Spațiul a fost mărit prin eliminarea scaunului pentru pasager. În locul acestuia Opel a integrat un compartiment de transport format din mai multe module.

De asemenea, noul model are o podea de încărcare reglabilă, care poate găzdui obiecte cu o lungime de până la 1,2 metri. Totodată, greutatea maximă pe care o poate transporta micuța utilitară este de 140 de kilograme.

Opel Rocks-e Kargo are un gabarit foarte mic pentru a putea fi ușor manevrabil în oraș. Mașinuța măsoară 2,41 metri în lungime, 1,39 metri în lățime și 1,52 metri în înălțime. Vehiculul de transport marfă se laudă cu o rază de întoarcere de 7,2 metri.

Pentru început, Opel Rocks-e Kargo va fi comercializat pe piețele din Germania și Olanda. Ulterior, va fi disponibil și pe alte piețe europene.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide