Opel recheamă în service aproape 200.000 de mașini Insignia

Autor: Adrian Somai 16 oct. 2022 Știri auto

Opel a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că a decis să recheme în service aproximativ 200.000 de exemplare Insignia construite în ultimii ani. Această decizie a fost luată după ce constructorul german a identificat recent o problemă serioasă la nivelul frânelor.

Nu este deloc ușor să anunți aproape 200.000 de oameni din lumea întreagă că au o mașină care s-ar putea să aibă o problemă la frâne, însă cei de la Opel s-au văzut puși în situația de a face acest lucru. Este vorba despre 194.000 de modele Insignia despre care specialiștii din cadrul producătorului german se tem că ar putea avea anumite probleme la nivelul frânelor.

Ținând cont că este vorba despre o defecțiune care le-ar putea pune viața în pericol șoferilor care se află la volanul acestor modele, oficialii Opel nu au mai stat pe gânduri și au anunțat un recall de proporții. Din fericire, până la această oră nu au fost raportate niciun fel de incidente care să fie provocate din această cauză, însă germanii vor să se asigure că totul este în regulă.

Probleme la compensatorii hidraulici de frânare

Potrivit informațiilor care au apărut în presa de specialitate din Germania, un număr de 194.000 de modele de clasă medie Insignia ar putea avea o problemă la nivelul frânelor. Mai exact, este vorba despre o problemă la compensatorii hidraulici de frânare.

Astfel, în unele situații, distanța de frânare ar putea crește daca aceștia nu sunt activați. Evident, este vorba despre o defecțiune care nu poate fi trecută cu vederea. Problema ar putea fi rezolvată rapid printr-o actualizare software a unității de control a sistemului ABS, însă acest lucru poate fi făcut doar printr-o vizită a mașinii într-un service specializat Audi. Așa cum spuneam și în rândurile anterioare, sunt vizate 194.000 de modele Insignia, construite între anii 2018 și 2020.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide