Opel va deveni marcă pur electrică începând cu 2028. Ce model legendar vor readuce la viață germanii?

Autor: Mihai Morcovescu 04 mart. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Opel intenționează ca până în 2024 întreaga gamă de modele să fie electrificată. Totodată, toate mașinile pe care le va comercializa în Europa începând cu anul 2028 vor fi 100% electrice.

Viitorul Opel Manta va fi un SUV electric

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Oficialii mărcii din Rüsselsheim au adoptat o nouă strategie de dezvoltare. Astfel, toate modelele din portofoliu vor avea până în 2024 măcar o versiune hibridă sau pur electrică.

Opel va readuce la viață modelul de mare succes Manta, care a fost comercializat între 1970 și 1988. Acesta va reveni pe piață sub forma unui SUV electric și se va baza pe conceptul Manta-e prezentat anul trecut. Versiunea de serie ar trebui să-și facă debutul în cursul anului 2025 și va rivaliza cu noul Toyota bZ4X.

Viitorul Manta electric va fi una dintre primele modele care va folosi noua platformă STLA-EV a Grupului Stellantis. Aceasta va fi disponibilă în patru variante de dimensiuni și va fi utilizată de toate modelele celor 14 mărci din grup. De asemenea, Manta-e va fi o reinterpretare fascinantă a modelului clasic și va fi foarte spațioasă.

Cu privire la succesorii electrici ai modelelor Insignia și Crossland, nu se știe dacă vor păstra actualele denumiri. Acestea se vor alătura Corsa-e, Mokka-e, Combo-e Life, Vivaro-e Life. În 2023 va fi lansat și Astra-e, care va fi oferit atât în versiune hatchback, cât și în varianta break.

Reprezentanții producătorului nu au oferit prea multe detalii despre viitoarele modele electrice. Ei au spus doar că mașinile vor oferi cea mai bună capacitate de încărcare rapidă și autonomii cuprinse între 500 și 800 de kilometri.

De asemenea, compania Automotive Cells va produce baterii de înaltă performanță. Producția este programată să demareze în 2025 la fabrica din Kaiserslautern, care va avea o capacitate industrială de până la 32 GWh.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide