Viitorul Opel Insignia ar putea primi o versiune 100% electrică

Autor: Mihai Morcovescu 22 ian. 2022 Știri auto

Germanii de la Opel vor lansa în cursul anului 2024 cea de-a treia generație Insignia, cunoscută și sub numele de Insignia C. Viitorul sedan de clasă medie ar urma să primească o gamă variată de motorizări, inclusiv o versiune 100% electrică.

Noul Opel Insignia: sedan, break sau SUV?

Noutatea o reprezintă motorizările viitorului Insignia. Clienții vor avea la dispoziție atât unități pe benzină, cât și diesel. Producătorul de automobile din Rüsselsheim a confirmat motoarele pe benzină turbo de 1,2 litri și 130 CP, respectiv, 1,6 liti și 180 CP.

Dieselul de 1,5 litri și 130 de „cai” va face și el parte din ofertă. Toate acestea vor beneficia de tehnologia mild-hybrid la 48V. În gamă vor fi incluse și două variante plug-in hybrid. Este vorba despre Insignia Hybrid de 225 CP și de Insignia Hybrid4 de 360 de „cai”.

Datorită platformei modulară STLA, noul Opel Insignia va fi disponibil și într-o versiune 100% electrică. Aceasta se va numi cel mai probabil Insignia-e și va fi disponibilă cu 143 și cu 340 CP.

Clienții vor avea la dispoziție două versiuni de baterie. Prima va fi de 60 kWh și va oferi o autonomie de 400 km, iar cea de-a doua va fi de 100 kWh și va asigura o autonomie de până la 800 km.

Aceste noi informații vin la două săptămâni după zvonurile conform cărora Insignia ar urma să se transforme într-un SUV de mari dimensiuni. Totuși, revista germană Auto Bild, citată de italienii de la Autoblog, susține că a treia iterație Insignia va avea atât versiunea sedan, cât și break.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide