Opel Vivaro-e a fost votat „International Van of the Year 2021”

Autor: Marius Vişan acum o lună Știri

Noul Opel Vivaro-e a fost votat „International Van of the Year 2021” (autovehiculul comercial internațional al anului 2021). Modelul comercial electric al producătorului auto german a fost ales de un juriu de experți format din 24 de jurnaliști și editori ai unor reviste independente, specializate în autovehicule comerciale ușoare.

Disponibil în trei versiuni de lungime și cu multe variante de caroserie, modelul electric Vivaro-e ajută profesioniștii să beneficieze de o mobilitate fără compromisuri cu zero emisii.

Clienții modelului Vivaro-e pot alege între două variante ale bateriei litiu-ion, în funcție de ce nevoi au: de 75 kWh pentru o autonomie de până la 330 de kilometri, sau, pentru cei care își utilizează autovehiculul mai puțin intens zi de zi, de 50 kWh pentru o autonomie de până la 230 km, ambele calculate pe baza ciclului WLTP.

VIDEO

Opel își electrifică întregul portofoliu într-un ritm rapid

„Suntem foarte mândri că noul Vivaro-e a fost ales autovehiculul comercial internațional al anului 2021”, a spus Michael Lohscheller, CEO Opel, „și aș dori să le spun „mulțumesc” experților din juriul care acordă acest premiu, cea mai mare distincție la care se poate visa în industria autovehiculelor comerciale ușoare. Modelul Vivaro-e stabilește noi standarde în segmentul său de piață și este lider în materie de electrificare în cadrul portofoliului de autovehicule comerciale ușoare Opel. Anul viitor, vom adăuga variante „e” ale modelelor Combo și Movano, ceea ce înseamnă că portofoliul va fi complet electrificat înainte de finalul anului 2021! În momentul de față, Opel își electrifică întregul portofoliu într-un ritm rapid, cu nu mai puțin de șase modele disponibile deja fie ca modele electrice cu baterie, fie ca modele hibrid. Până în anul 2024 vom avea versiuni electrificate ale tuturor autoturismelor și autovehiculelor comerciale ușoare.”

Având la bază platforma Groupe PSA EMP2, Vivaro-e oferă o gamă excelentă de sisteme de asistență pentru șofer, după cum a subliniat juriul care a acordat premiul. În plus față de head-up display, Vivaro-e oferă funcții de asistență pentru menținerea benzii de circulație, recunoașterea extinsă a indicatoarelor rutiere, detectare a somnolenței șoferului, avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență.

Opel a câștigat deja premiul „International Van of the Year” al anului cu modelul Astra Van în 1999, prima generație a modelului Vivaro în 2002 și cu modelul Combo în 2019.

Intră în Galeria Foto

Opel Vivaro-e a fost votat „International Van of the Year 2021”
Opel Vivaro-e a fost votat „International Van of the Year 2021”
Tags:

Sursa foto: Opel


Comentarii
Inchide