Opel Zafira Life vine în trei variante de lungime, cu până la nouă scaune. Când apare versiunea complet electrică – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2019 Știri auto

Opel Zafira Life este un autovehicul pe care producătorul german îl oferă în trei variante de lungime: varianta mică (S) de 4,60 m, medie (M) de 4,95 m şi lungă (L) de 5,30 m – fiecare dintre acestea cu până la nouă scaune. 

Zafira Life aduce un nivel ridicat de confort şi sisteme inteligente de asistenţă pentru şofer, până la infotainment avansat, head-up display, cameră video şi tempomat activ pe bază de senzori radar. 

Pentru tracţiune optimă pe suprafeţe alunecoase, modelul Zafira Life este echipat cu sistemul avansat de control al tracţiunii IntelliGrip. Va fi disponibilă şi o versiune 4×4, furnizată cu ajutorul specialiştilor în autovehicule off-road de la Dangel. Opel va oferi o versiune pur electrică la începutul anului 2021, un alt reper în drumul spre electrificarea mărcii.

Compania investeşte în special în segmentele de piaţă cu creştere rapidă şi volum mare de vânzări. Opel va avea în curând unul dintre cele mai tinere portofolii de produse din cadrul tuturor producătorilor auto de serie.

Un model, trei dimensiuni: un Zafira Life pentru orice utilizare

Varianta Zafira Life „S” concurează cu modele multifuncţionale compacte, dar oferă un spaţiu mult mai mare, pentru până la nouă ocupanţi, caracteristică fără egal în acest segment. Acesta oferă, de asemenea, un cerc mic de bracaj (11,3 m), manevrabilitate bună şi două uşi glisante controlate de senzori, care pot fi deschise electric printr-o mişcare cu piciorul, în mod similar hayonului modelelor Astra Sports Tourer şi Insignia Sports Tourer , caracteristici unice în acest segment de piaţă. Varianta Zafira Life „M” (la fel ca Zafira Life „L”) are o lungime mai mare cu 35 cm, un ampatament de 3,28 m şi astfel oferă mai mult spaţiu în zona picioarelor pentru pasagerii din spate, ceea ce îl face un concurent pentru modelele utilitare de dimensiuni medii din segmentul D al autovehiculelor. De asemenea, Opel oferă, comparativ cu modelele concurente, un hayon mai mare şi acces mai uşor pentru încărcare/descărcare, plus o sarcină utilă mai mare, de peste o tonă. Varianta Zafira Life „L”, cu o capacitate a portbagajului de aproximativ 4.900 de litri, rivalizează chiar şi cu modelele utilitare de dimensiuni mai mari.

Interiorul luxos „Lounge” este disponibil pentru variantele cu ampatament lung, scaunele din faţă având funcţie de masaj şi încălzire electrică; în spate, patru scaune cu tapiserie din piele ce pot fi deplasate, cu perna scaunului lată de 48 cm. Astfel, pasagerii VIP pot sta faţă în faţă, bucurându-se de un spaţiu mare pentru picioare. De asemenea, măsuţa pliantă poate fi pliată, asigurând un spaţiu suplimentar de depozitare pentru obiectele de mici dimensiuni.  Pasagerii îşi pot încărca telefoanele mobile utilizând priza de 230 V.

Majoritatea variantelor modelului Zafira Life au înălţimea sub 1,90 m, putând astfel să intre în spaţiile de parcare subterane tipice, o caracteristică importantă pentru autovehiculele care asigură transportul la hoteluri.

Sub control: head-up display, avertizare privind o coliziune frontală şi cameră video pentru marşarier

Noile autovehicule multifuncţionale Opel MPV sunt echipate cu numeroasele sisteme de asistenţă pentru şofer. Camera video şi senzorii radar monitorizează zona fin faţa autovehiculului. Sistemul recunoaşte chiar şi pietonii care traversează drumul şi poate iniţia o manevră de frânare de urgenţă la viteze de până la 30 km/h. Tempomatul inteligent adaptează viteza în funcţie de autovehiculul care rulează în faţă, decelerează automat şi poate reduce viteza la 20 km/h dacă este necesar. Asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie şi sistemul de detectare a somnolenţei şoferului îl avertizează pe acesta dacă a petrecut prea mult timp la volan şi are nevoie de o pauză.

Asistentul pentru faza lungă, care comută automat în faza lungă sau faza scurtă a farurilor, este activat la viteze de peste 25 km/h. O caracteristică de asemenea unică în acest segment de piaţă este head-up display-ul color care afişează viteza, distanţa faţă de autovehiculul din faţă şi navigaţia.

Sistemele infotainment Multimedia şi Multimedia Navi sunt prevăzute cu un ecran tactil de dimensiuni mari (de 7,0 inch). Ambele sisteme permit integrarea telefonului cu ajutorul Apple CarPlay şi Android Auto. În plus, Multimedia Navi include hărţi de navigaţie europene cu mod de vizualizare 3D.

Punctele de interes din oraşele mari sunt afişate în imagini de calitate „Full HD”. Datorită Opel Connect, sistemul de navigaţie include informaţii în timp real din trafic, pentru condiţiile de ultimă oră de pe drum. Un sistem audio de top este disponibil pentru toate nivelurile de echipare. Datorită celor 10 difuzoare, pasagerii celei mai performante variante se bucură de o acustică de primă clasă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide