Operațiunea Panglica continuă în forță: Inaugurare pe autostrada Sebeș Turda

Autor: George Cristea 03 dec. 2020 Știri auto

Operațiunea Panglica continuă în forță cu o nouă inaugurare înainte de alegeri, pe autostrada Sebeș Turda. Este vorba de o porțiune de 15 kilometri care unește orașul Alba Iulia de Sebeș și care ar fi trebuit să fie finalizate în urmă cu patru ani.

Intră în Galeria FOTO

Tronsonul 1 al A10 Sebeș-Turda, care leagă bretelele scurte ale nodului Sebeș și nodul Alba Iulia Nord poate fi folosit de șoferi începând de joi. Astfel, aceștia nu vor mai fi nevoiți să aștepte în ambuteiajele de pe DN1 dintre Sebeș și Alba Iulia. Potrivit celor de la Pro Infrastructura, autostrada trebuia să fie gata în anul 2016.

„Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în anul 2014 și ar fi trebuit să circulăm pe această autostradă doi ani mai târziu, însă nenumăratele blocaje şi întârzieri imense cu realizarea exproprierilor, relocările de utilități, aprobările proiectelor tehnice sau autorizațiilor de construire, eliberarea gropii de gunoi de la Alba Iulia Sud (astăzi, un veritabil muzeu al deșeurilor în calea șoferilor ctitorit de DRDP Cluj), precum și ritmul dezamăgitor de lucru al constructorului italian Pizzarotti au amânat acest termen cu peste 4 ani. Deschiderea circulației a fost posibilă în acest an doar printr-o mobilizare surprinzătoare de ultim moment a celor de la Pizzarotti, cu asfaltări zi și noapte”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

Operațiunea Panglica: Inaugurare fără finalizare pe autostrada Sebeș Turda

Ca și în cazul Centurii Bacăului, chiar dacă este dată în folosință, autostrada mai are nevoie de câteva lucrări. În următoarele săptămâni, constructorul va mai lucra la nodul rutier Alba Iulia Nord şi pe autostradă la finalizarea parapetului, panourilor fonoabsorbante, marcajelor și rigolelor. Specialiștii estimează că dacă ritmul de lucru se menține atât pe acest proiect, cât și pe tronsonul 2, în 2021 Autostrada Sebeș-Turda ar trebui să fie complet finalizată.

Inaugurarea tronsonului 1 al autostrăzii Sebeș Turda vine la câteva zile după ce, pe 2 decembrie, un segment din centura Bacăului, parte a autostrăzii A7, a fost inaugurat în prezența președintelui Iohannis și a premierului Orban. În urmă cu o lună ministrul Transporturilor promitea că vom circula pe autostradă între Sebeș și alba Iulia „înainte de Ziua Națională”. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, decât pe 3 decembrie. Ambele tăieri de panglici s-au făcut înainte ca lucrările să fie complet finalizate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură, Ziarul Unirea



Comentarii
Inchide