Panamera trece la sistemul hibrid. Noul model vine cu performanţe uimitoare – PREŢURI ŞI FOTO

Autor: ProMotor 12 sept. 2016 Știri auto

 


Porsche va prezenta în premieră, la Salonul Auto de la Paris, al patrulea model din gama Panamera: Panamera 4 E-Hybrid. Automobilul este dotat cu sistem de tracţiune integrală şi cu o autonomie în regim electric de până la 50 km, acesta generând o putere de 462 CP la un consum de combustibil de 2,5 l/100 km, conform New European Driving Cycle (NEDC). Panamera 4 E-Hybrid poate fi comandat acum în România, iar preţul porneşte de la 95.492 euro fără TVA.

Noul hibrid plug-in Porsche porneşte întotdeauna în modul electric şi poate parcurge, fără să genereze emisii, o distanţă de până la 50 de kilometri, cu o viteză maximă de 140 km/h. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 278 km/h şi un cuplu instantaneu la plecarea de pe loc de 700 Nm. Modelul sport hibrid, cu patru uşi, depăşeşte bariera de 100 km/h în doar 4,6 secunde. 

Motorul electric este alimentat cu energie cu ajutorul unei baterii litiu-ion, răcită cu lichid. Şi, deşi capacitatea bateriei (care este integrată sub portbagaj) a crescut de la 9,4 la 14,1 kWh, greutatea acesteia a rămas aceeaşi. Acumulatorului de înaltă tensiune îi trebuie numai 5,8 ore pentru a fi complet încărcat la o priză de 230-V, 10-A. În cazul în care conducătorul auto alege să utilizeze încărcătorul opţional de 7,2 kW de la bordul automobilului şi o sursă de curent de 230-V, 32-A în loc de încărcătorul standard de 3,6 kW de pe Panamera, bateria se încarcă complet în doar 3,6 ore.

Procesul de încărcare poate fi pornit cu ajutorul unui cronometru, prin intermediul Porsche Communication Management (PCM) sau al aplicaţiei Porsche Car Connect (disponibilă pentru smartphone-uri şi Apple Watch). Mai mult, Panamera 4 E-Hybrid este echipată în standard cu aer condiţionat auxiliar, pentru a răci sau încălzi habitaclul în timpul încărcării.

A doua generaţie Panamera beneficiază de un display şi un modul de control prin intermediul variantei standard a Porsche Advanced Cockpit, cu panouri tactile şi display-uri configurabile individual. Două ecrane laterale de şapte inci, aşezate de o parte şi de alta a turometrului analogic, formează cabina de pilotaj interactivă, şi, spre deosebire de celelalte versiuni ale modelului de serie, Panamera 4 E-Hybrid dispune de un indicator de baterie adaptat pentru operarea hibridă. 

Un ecran tactil de 12,3 inci funcţionează drept unitate centrală de control şi afişaj PCM. Conducătorul auto poate avea acces la diferite informaţii specifice automobilului hibrid atât aici, pe ecran, cât şi pe panoul de bord. Atât afişajul pentru funcţia boost, cât şi cel pentru rularea hibridă sunt practice şi in-formative. Afişajul pentru funcţia boost arată energia disponibilă pentru accelerări rapide, în timp ce afişajul pentru utilizarea hibridă afişează diferite semnale vizuale pentru administrarea sistemului de propulsie electrică.

Panamera 4 E-Hybrid poate fi comandat acum în Europa

Panamera 4 E-Hybrid poate fi deja comandat în România, iar preţurile încep de la 95.492 euro fără TVA. Primele unităţi vor fi livrate în Europa începând cu mijlocul lunii aprilie 2017, iar livrările pe celelalte continente vor continua pe parcursul anului viitor.

Versiunea hibrid plug-in este cel de-al patrulea model din noua gamă Porsche Panamera; toate modelele au sistem de tracţiune integrală. Noua linie include modelele Panamera Turbo (404 kW/550 CP), Panamera 4S (324 kW/440 CP), Panamera 4S Diesel (310 kW/422 CP) şi Panamera 4 E-Hybrid (340 kW/462 CP).

Aceste patru modele se află la confluenţa dintre maşinile sport şi maşinile destinate pasagerilor, reprezentând exponente ale conceptului de Grand Turismo, capabil să livreze o combinaţie unică de dinamică şi confort.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide