Ce sancţiuni riscă soferii ale căror maşini au numere de înmatriculare ”speciale”. VIDEO

Autor: Marius Vișan 16 mart. 2016 Știri auto
Ce sancţiuni riscă soferii ale căror maşini au numere de înmatriculare ”speciale”. VIDEO

 


Românii au avut întotdeauna o atracţie pentru numerele de înmatriculare care mai de care mai ieşite din comun. Motivul este cât se poate de simplu: vor să iasă în evidenţă. Majoritatea au scos mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi personaliza plăcuţele, faţă de cât ar fi plătit pentru numerele normale. Astfel de numere pot fi comandate de pe internet, doar că poliţiştii spun că această practică este una gravă, iar şoferilor care sunt prinşi cu astfel de numere li se pot ridica certificatele de înmatriculare şi pot primi o amendă de aproximativ 300 de lei, informează Digi.24.ro.

Deşi site-urile care vând astfel de numere avertizează ca nu sunt legale şi nu ar trebui montate pe maşini, şoferii români nu sunt descurajaţi de acest anunţ.

Comisarul şef Mihai Enache, purtător de cuvânt al DRPCIV, a afirmat pentru Digi24: ”Singura instituţie abilitată să facă plăcuţele este Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor prin atelierele din fiecare judeţ şi Bucureşti. Dorma, dimensiunile, combinaţiile alfa numerice şi condiţiile de calitate sunt stabilite printr-un standard de stat”.  

Pentru astfel de abateri, anul acesta au fost amendaţi aproximativ 270 de şoferi, însă statisticile spun că poliţiştii dau, anual, aproape 3000 de amenzi celor care montează pe maşini numere de înmatriculare personalizate. 

Dacă vreţi să aflaţi care sunt preferinţele românilor în materie de numere de înmatriculare, dar şi alte detalii despre acest subiect puteţi citi articolul Numerele auto între YAD şi SEX. JOS e interzis, SUS e permis, COW n-ai voie, BOU ajunge pentru toţi


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide