Parcare pentru biciclete în formă de mașină. Câte biciclete încap pe locul de parcare al unei mașini?

Autor: ProMotor 24 dec. 2020 Știri auto
Parcare pentru biciclete în formă de mașină. Câte biciclete încap pe locul de parcare al unei mașini?

În centrul municipiului Făgăraș a fost amenajată o parcare pentru biciclete. Culoarea portocalie și forma inedită a rastelului îi ajută pe cicliști să vadă locul de la distanță. Pe locul unei mașini pot fi parcate 10 biciclete în același timp, anunță Primăria Făgăraș

Spațiul pe care a fost amplasat primul rastel, dintr-o serie de cinci, se află vis-a-vis de intrarea în Catedrala ortodoxă din oraș.

„Alte patru parcări pentru biciclete vor fi amenajate, în perioada următoare, în zone intens circulate. Toate cele cinci sunt realizate în cadrul unui proiect propus de un cetățean, și finanțat de municipalitate, prin procesul de bugetare participativă 2020.

În total, anul acesta, în cadrul procesului de bugetare participativă au fost declarate câștigătoare 8 proiecte din cele 31 supuse la vot. Toate se află în diverse stadii de implementare”, se arată în comunicatul instituției.

Pentru susținerea traficului sustenabil, de curând au fost amenajate și benzi destinate cicliștilor pe partea carosabilă a străzilor recent modernizate. În majoritatea proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere și de mobilitate urbană, pe care le va implementa municipalitatea, sunt prevăzute piste pentru biciclete.

Parcări smart pentru maşini şi biciclete în Buzău

O altă știre asemănătoare vizează orașul Buzău, unde construirea de parcări cu locuri pentru autoturisme şi pentru biciclete ar putea fi soluţia ideală pentru cartierele aglomerate din oraș. Informațiile au fost vehiculate în vara anului 2020.

Soluția oferită de specialiști este aceea a unei parcări modulare de tip SMART PARKING cu regim de înălțime P+1 având 15 locuri de parcare pentru autoturisme și un spațiu destinat unui număr de 15 biciclete, cu sistem de control acces și camere de supraveghere. Astfel acestea vor sta în siguranță.

Anunțul a fost făcut în luna august de Ionut Sorin Apostu, pe pagina personală de Facebook. Sistemul este cu atât mai eficient cu cât practic conduce la o dublare a locurilor de parcare pe fiecare amplasament, chiar la o triplare a acestora dacă ne gândim că aici au fost înainte garaje care ocupau o suprafață mult mai mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide