Parcarea în București va avea tarif unic. 5 lei ora de parcare în Capitală

Autor: Ionuț Vîlciu acum o lună Știri auto

Tarifele diferențiate pe zone pentru parcarea în București vor fi eliminate. Noile reguli vor intra în vigoare începând cu martie 2023.

Tarifele diferențiate pe zone pentru parcarea în Capitală vor fi eliminate. Va fi aplicat un tarif unic de 5 lei pentru toate parcările publice din oraș aflate în administrarea municipalității, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Consiliul General București, scrie Hotnews.ro.

Astfel, parcarea se ieftinește de la 10 lei la 5 lei în centrul Capitalei, iar în zonele mai puțin centrale crește de la 2,5 la 5 lei/oră. Parcarea se va plăti de luni până vineri, între orele 08:00 – 20:00, iar prețul va fi de 5 lei/oră. De asemenea, pentru acest interval orar este disponibil și un abonament. Acesta costă 30 de lei pe zi sau 500 de lei pe lună și este disponibil pentru peroanele fizice, juridice și instituții. Pentru riverani, abonamentul va fi de 50 de lei pe lună sau de 500 de lei pe an.

„Timpul de parcare poate fi prelungit prin oricare din modalitățile prevăzute mai sus sau prin achiziționarea unui abonament, în vederea prelungirii timpului de parcare, după expirarea timpului aferent plății oricărei opțiuni tarifare, plata pentru prelungirea intervalului orar să poată face fără penalități în maxim 15 (cincisprezece) minute”, se precizează în proiectul adoptat.

Tarifele de parcare pot fi plătite prin tichete preplătite, tichete orare eliberate de operatorul parcării sau cu ajutorul sistemului de autotaxare, prin SMS sau online.

Mașinile electrice și hibride pot parca gratuit, dar există unele excepții

Posesorii de autoturisme electrice și hibride înmatriculate în Capitală pot utiliza gratuit parcările publice din București. Autoturismele hibrid beneficiază de această gratuitate doar un an.

Pentru a beneficia de această gratuitate, posesorii autoturismelor au obligația de a înregistra autoturismul în Registrul informatic al autoturismelor electrice și hibride. Înregistrarea se face pe baza cererii formulate de proprietarul mașinii în cauză.

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu luna martie a anului 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut alături de echipa WASD.ro, acolo unde a acumulat experiență în redactarea materialelor. Pasiunea l-a condus către domeniul în care a vrut dintotdeauna să activeze, anume în ... citește mai mult

Comentarii
Inchide