Parcarea pe timpul nopții în Constanța și în Mamaia va fi gratuită

Autor: Mihai Morcovescu 27 iul. 2022 Știri auto
Parcarea pe timpul nopții în Constanța și în Mamaia va fi gratuită

Plata pentru parcarea pe timpul nopţii se suspendă în Constanța şi în stațiunea Mamaia până la sfârșitul anului curent. Măsura a fost decisă de Consiliul Local Constanța.

Proiectul a fost aprobat cu 24 de voturi pentru și intră în vigoare de astăzi. Decizia autorităților constănțene vine după un val de critici privind tarifele foarte mari percepute la parcările existente în municipiu și în stațiune.

Potrivit comunicatului transmis de Primăria Constanța, a fost suspendată obligativitatea plăţii tarifului de parcare în municipiu şi în staţiunea Mamaia. Măsura este aplicabilă in intervalul orar 19:00-9:00 și va fi valabilă până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv.

În Mamaia există la ora actuală 6.900 de locuri de parcare

Demersul vine în completarea regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanţa. Acesta prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toţi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona „zero” să să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 de lei pe lună. De asemenea, potrivit regulamentului parcărilor, aceștia puteau opta pentru un abonament suplimentar în valoare de 499 de lei/lună.

„Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia va fi îmbunătăţită de comun acord, între Confort Urban şi agenţii economici, prin simplificarea modalităţii de contractare şi introducerea unor abonamente la purtător. Aceştia vor putea pune la dispoziţie turiştilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării”, se mai arată în comunicat.

Dintre cele 6.900 de locuri de parcare existent în Mamaia, doar 100 sunt contractate cu abonament unic. În același timp, pentru aproximativ 1.200 de locuri trebuie achitat un abonament suplimentar. Prin noua măsură se dorește creşterea numărului locurilor contractate de către hotelieri, care în prezent este de 1.300.

Zilele trecute, administraţia locală din Mangalia decisese eliminarea taxei de parcare în oraş şi în staţiunile turistice arondate. Este vorba desprem Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp. Măsura este valabilă până la sfârşitul sezonui estival 2022.

Sursa: Agerpres

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide