Parchetul European și DNA verifică achiziția celor 600 de automobile BMW de către Ministerul de Interne

Autor: Ionuț Vîlciu 20 mart. 2023 Știri auto

Parchetul European și DNA cercetează contractul de achiziție a celor 600 de automobile BMW de către Ministrul de Interne.

Parchetul Uniunii Europene și Direcția Națională Anticorupție cercetează contractul de achiziție încheiat de Poliția Română cu firma Automobile Bavaria, pentru cumpărarea a 600 de mașini BMW, care ar trebuie să intre în dotarea instituției.

Conform Europa Liberă, informația referitoare la ancheta pornită de Parchetul European vine chiar de la Poliția Română. Într-un răspuns oficial oferit publicației Europa Liberă, Poliția Română spune că „a pus la dispoziția Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziție.”

Potrivit competențelor, Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi poate cerceta achiziții din fonduri europene, dacă acestea sunt mai mari de 10 mii de euro. Cumpărarea acestor noi mașini face parte dintr-un program mai amplu de dotare a Poliției, finanțat din bani proveniți de la Uniunea Europeană. În cazul de față, este vorba despre o tranzacție de 98 de milioane de lei fără TVA, o sumă echivalentă a aproximativ 20 de milioane de euro.

Parchetul European anchetează achiziția celor 600 de mașini BMW

„Până în prezent, nu au fost recepționate autospeciale de tipul menționat de dumneavoastră, contractul dintre instituția noastră și SC Automobile Bavaria fiind în desfășurare, fără a fi înregistrate întârzieri”, se arată în răspunsul oferit de Poliția Română.

Și Direcția Națională Anticorupție verifică achiziția din 2021 a Poliției, procedură de cumpărare la care s-a prezentat un singur ofertant, după o primă etapă eșuată.

Poliția Română a avut niște criterii specifice pentru vehiculele care urmează să facă parte din dotarea sa. S-a dorit o autospecială cu o putere minimă de 130 kW dintr-un motor pe benzină, cuplu motor de minim 290 Nm. De asemenea, s-a dorit să aibă tracțiune integrală permanentă, iar transmisia să fie automată, iar cutia să aibă minimum 8 trepte de viteză. Cerințe în care se încadrează BMW Seria 3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide