Sindicatul EUROPOL: Poliția Română ar putea schimba Dacia Logan cu BMW Seria 3

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 săptămâni Știri auto

Poliția Rutieră va renunța la vechile Dacii Logan din dotare. Vechile autospeciale vor fi înlocuite de modele noi de BMW Seria 3.

Se pare că la nivelul IGPR a desfășurată o licitație pentru achiziționarea a unor noi autospeciale de poliție care se fie folosite în cadrul Poliției Rutiere.

Conform Sindicateuropol.ro, licitația a fost destul de interesantă. Spunem acest lucru pentru că Poliția Română a avut niște criterii specifice pentru vehiculele care urmează să facă parte din dotarea sa. S-a dorit o autospecială cu o putere minimă de 130 kW dintr-un motor pe benzină, cuplu motor de minim 290 Nm. De asemenea, s-a dorit să aibă tracțiune integrală permanentă, iar transmisia să fie automată, iar cutia să aibă minim 8 trepte.

De la Logan la BMW Seria 3

În urma cerințelor date de Poliția Română, o marcă s-a mulat pe ele. Această marcă este BMW, iar modelul selectat este BMW Seria 3. Configurația aleasă este 320ix. Modelul ales va fi capabil să atingă 100 de kilometri pe oră în doar 8 secunde.

IGPR a semnat primul contract în data de 12 septembrie. Contractul a fost încheiat cu Automobile Bavaria. Astfel, reprezentantul BMW România va trebui să livreze în maximum 270 de zile 100 de autospeciale cu caracteristicile și dotările cerute. Vor exista maximum 600 de astfel de autospeciale de poliție care vor funcționa în inspectoratele de pe teritoriul României.

Garanțiile solicitate pentru aceste vehicule sunt de minim 6 ani pentru rezistența la coroziune a caroseriei. De asemenea, există o garanție de minim 3 ani pentru echipamentele din dotarea autospecialei și pentru inscripționări. În situația în care autospecialele suferă defecțiuni ce necesită transportul la o unitate service în perioada de garanție, furnizorul este obligat să asigure asistența tehnică 24/7. Singura excepție o fac situațiile accidentelor rutiere.

Prețul contractat pe o autospecială este de 163.343,41 lei. Acest lucru se traduce în suma de aproximativ 33.200 de euro. Primul lot de 100 de bucăți este așteptat să ajungă în dotarea Poliției Române cel târziu în iunie 2023.

Sursa: Sindicatul Polițiștilor Europeni


Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide