Parlamentul European vrea să oprească vânzărea de maşinilor cu ardere internă şi hibrid

Autor: ProMotor 09 iun. 2022 Știri auto
Parlamentul European vrea să oprească vânzărea de maşinilor cu ardere internă şi hibrid

Parlamentul European s-a pronunţat, miercuri, în favoarea interzicerii vânzărilor de mașini noi dotate cu motoare cu ardere internă începând din anul 2035. Pentru a se putea aplica decizia va trebui supusă aprobării Consiliului Uniunii Europene.

Parlamentul European a aprobat miercuri, 8 iunie, cu 339 de voturi pentru, 249 de voturi împotrivă şi 24 de abţineri, un proiect elaborat de Comisia Europeană care prevede norme stricte privind emisiile de dioxid de carbon, astfel că motoarele cu ardere internă nu vor mai putea fi montate pe vehicule produse începând din anul 2035.

Legislativul european sprijină standardele revizuite privind emisiile de CO2 pentru autoturismele și vehiculele utilitare ușoare noi, parte a pachetului legislativ „Pregătiți pentru 55 în 2030”, a transmis Legislativul comunitar, printr-un comunicat de presă, în care se precizează că, în urma votului în plen de miercuri, eurodeputații și-au adoptat poziția cu privire la normele propuse de revizuire a standardelor de performanță privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturismele și camionetele noi.

Achiziționarea și conducerea de autoturisme cu emisii zero vor deveni mai ieftine

Prin textul adoptat, care constituie poziția de negociere a Parlamentului cu statele membre, eurodeputații sprijină propunerea Comisiei de a ajunge la o mobilitate rutieră fără emisii până în 2035 (un obiectiv privind întregul parc de vehicule de la nivelul UE de a reduce emisiile produse de autoturismele noi și de vehiculele utilitare ușoare cu 100% față de 2021). Obiectivele intermediare de reducere a emisiilor pentru 2030 ar trebui stabilite la 55 % pentru autoturisme și la 50 % pentru camionete, potrivit PE.

Vezi articolul complet pe Gandul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide